02/05/2024

Ambiciozni klub iz Semberije, Zvijezda 09 Etno selo “Stanišići”, uoči početka nove sezone u okviru 1. lige RS angažovala je čak 14 novih nogometaša u odnosu na sezonu iza nas, a sve sa samo jednim ciljem – da se izbori plasman u Premijer ligu BiH.

Ovaj klub jučer je angažovao 21-godišnjeg lijevog beka Mileta Filipovića, koji je u tim stigao iz člana Premijer lige BiH, Radnika iz Bijeljine, a sa tim pojačanjem, kako navode u klubu, Zvijezda 09 je kompletirala igrački kadar za nadolazeću sezonu.

U dosadašnjem dijelu pripema Zvijezda 09 odigrala je tri kontrolne utakmice u kojima je jednom remizirala i dva puta doživjela poraz. Neriješeno, rezultatom 2:2 odigrali su protiv prvoligaša Sloge iz Siminog Hana, a ekipa je doživjela poraze od premijerliša Mladosti DK rezultatom 1:0, te od prvoligaša Orašja rezultatom 2:1.

Šef stručnog štaba Zvijezde 09, Mile Lazarević, zadovoljan je dosadašnjim radom u sklopu priprema, i naveo je da je najveći protukandidat ovom timu na putu za plasman u Premijer ligu BiH ekipa Rudara iz Prijedora, te da će se, upravo, između ova dva tima voditi i najveća bitka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *