03/05/2024

Portal sportskevijseti.com nastavlja da vam predstavlja članove elitnog razreda bh nogometa.

 

NK Čelik Zenica

Foto: Facebook

Nogometni Klub Čelik iz Zenice je prošle sezone nastupao u Ligi za opstanak u okviru Premijer lige BiH, a prvenstvo je završio kao devetoplasirani tim, te osigurao nastup u društvu najboljih i u nadolazećoj takmičarskoj sezoni, pa će stoga će ekipa Čelika, nakon što smo do sada već predstavili tri člana Premijer lige za narednu sezonu, biti četvrti tim o kojem ćemo govoriti u sklopu predstavljanja članova Premijer lige BiH za sezonu 2017/18.

Čelik je prošle sezone bio tim koji se po okončanju regularnog dijela prvenstva, odnosno, Lige 12 Premijer lige BiH, izdvajao kao najveći favorit da napusti “društvo najboljih”, međutim, odlične igre u Ligi za opstanak, u kojima Zeničani nisu pretrpili niti jedan jedini poraz, te, bili jedina ekipa u čitavoj Premijer ligi, uključujući i Ligu za opstanak i Ligu za prvaka, kojoj je to pošlo za rukom.

Važno je napomenuti da je najveću ulogu u borbi za opstanak zeničkog kluba odigrao Boris Pavić, prošlosezonski šef stručnog štaba, koji je na svim mečevima zenički klub vodio sa tribina umjesto sa klupe, s obzirom na admnistrativne probleme, odnosno, nepotpisivanje reprograma poreskog duga NK Čelik, zbog čega je ispaštao i on lično, ali i klub uopšteno.

Po završetku prošle sezone, zbog pomenutog reprograma koji je dovodio u pitanje i samu egzistenciju kluba, mnogo nogometaša napustilo je redove Čelika, njih čak 11, i potražilo sreću negdje drugo.

Ipak, bolji dani za Čelik, čini se, odnedavno dolaze, pošto je potpisan famozni reprogram poreskog duga, nakon čega je došlo i drugo klupsko rukovodstvo. Međutim, pod još uvijek nedovoljno razjašnjenim okolnostima, iz NK Čelik nisu produžili ugovor sa prošlosezonskim strategom Pavićem, koji je klub, dakle, i ostavio u ligi, pa je na klupu zeničkog tima zasjeo Kemal Hafizović.

Nakon svih navedenih turbulencija koje su potresale Čelik u proteklom periodu, te brojnih odlazaka igrača, klub je nedavno započeo pripreme za narednu sezonu, a u tim su nedavno stigla i prva tri pojačanja ovog ljeta. Također, Čelik je obnovio ugovore sa nekoliko standardnih prvotimaca iz prošle sezone, u toku su razgovori sa još nekoliko provjerenih nogometnih imena koji bi trebali u narednom periodu doći u Zenicu i pojačati NK Čelik.

 

Nogometaši koji su zvanično došli u redove Čelika pred početak sezone 2017/18:

Germain Kuoadio (lijevi krilni napadač, 24) – došao iz SK Dynamo Češke Budejovice/Češka Republika kao slobodan igrač;

Aidin Mahmutović (napadč, 31) – doašo iz Panionios/Grčka – kao slobodan igrač;

Matej Marković (golman, 20) – došao iz HAŠK Zagreb/Hrvatska kao slobodan igrač:

 

Nogometaši koji su zvanično napustili redove Čelika pred početak sezone 2017/18:

Dženis Huseinspahić (desno krilo, 25) – otišao u NK Zvijezda Gradačac/BiH kao slobodan igrač;

Mahir Karić (napadač, 30) otišao u FK Borac Banja Luka/BiH kao slobodan igrač;

Semir Pezer (centralni vezni nogometaš, 24) – otišao u HŠK Zrinjski Mostar/BiH kao slobodan igrač;

Enis Sadiković (centralni vezni nogometaš, 27) – otišao u NK Bosna Visoko/BiH kao slobodan igrač;

Semir Bukvić (golman, 26) – otišao u FK Mladost Doboj Kakanj/BiH kao slobodan igrač;

Joco Stokić (napadač, 30) – otišao u FK Sloga Simin Han/BiH kao slobodan igrač;

Ratko Dujković (golman, 34) – otišao u FK Rudar Kakanj/BiH kao slobodan igrač;

Emir Jusić (centralni defanzivac, 31) – otišao u FK Olimpic Sarajevo/BiH kao slobodan igrač;

Branislav Ružić (golman, 28) – otišao u FK Radnik Bijeljina/BiH kao slobodan igrač;

Ante Hrkač (defantzivni vezni nogometaš, 25) –vratio se u NK Lokomotiva Zagreb/Hrvatska sa posudbe u NK Čelik Zenica; ;

Dženan Bureković (lijevi bek, 22) – vratio se u FK Vojvodina Novi Sad/Srbija sa posudbe u NK Čelik Zenica;

 

Kompletan igrački kadar NK Čelik Zenica za sezonu 2017/18:

Golmani: Matej Marković;

Odbrana: Vernes Islamagi, Anes Duraković, Dino Jurković, Bojan Regoje, Safet Šovšić, Senaid husić, Eldin Mašić, Goran Popović;

Vezni red: Haris Hećo, Duško Sakan, Tarik Adilović, Aldin Šišić, Armin Duvnjak, Anes Haurdić, Elman Pašalić, Fenan Salčinović;

Napad: Almir Pliska, Ammar Nadžak, Haris Dilaver, Danijal Brković, Aidin Mahmutović, Jasmin Smriko, Hanan Adilović, Germain Kuoadio;

 

Što se klupskih ambicija NK Čelik Zenica u narednoj sezoni tiče, prvenstveni cilj je konsolidovati i posložiti igrački kadar, odnosno, ekipu sa kojom bi Zeničani izborili opstanak u Premijer ligi BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *