29/04/2024

Portal koji se bavi i procjenom vrijednosti fudbalera, Transfermarkt, objavio je nove vrijednosti nogometaša iz Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prema podacima Transfermarkt, trenutno najvrijedniji nogometaš Premijer lige Bosne i Hercegovine je čuvar mreže mostarskog Zrinjskog, Kenan Pirić, čija vrijednost je procijenjena na 900.000 eura.
Nakon Pirića, na red dolazi njegov saigrač iz Zrinjskog, Nemanja Bilbija, koji prema Transfermarktu vrijedi 800.000 eura, dok se na trećem i četvrtom mjestu nalaze golman Željezničara, Vedran Kjosevski i defanzivac Sarajeva, Marko Mihojević sa tržišnom vrijednošću od po 800.000 eura.

Dalje slijede Luka Menalo iz Širokog Brijega koji vrijedi 700.000 eura, potom nogometaši Zrinjskog i Slobode, Ognjen Todorović, odnosno, Amer Ordagić, sa vrijednošću od po 600.000 eura.

Nakon ovih navedenih nogometaša, slijedi jedna duža lista igrača koji imaju identičnu tržišnu vrijednost od po 500.000 eura, među kojima su, nogometaši Sarajeva, Saša Novaković i Dušan Hodžić, zatim, Jovan Blagojević i Asim Zec iz Željezničara, potom, Stipo Marković iz Širokog Brijega, Dino Beširević iz bijeljinskog Radnika, te Ajdin Redžić iz Krupe na Vrbasu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *