28/03/2024

Zanimljiv susret u okviru 1. kola danas su u Doboju kod Kaknja odigrali domaća Mladost i Vitez.

 

Mladost Doboj-Kakanj – Vitez 1:0

Prvo poluvrijeme susreta u Doboju kod Kaknja donosi veoma dopadljiv nogomet, prije svega, od strane domaćih nogometaša, ekipe Mladosti.

Tim kojeg sa klupe predvodi povratnik u Premijer ligu, Edis Mulalić, pokazao se kao dosta dobro fizički pripremljen tim koji je od početka ovog susreta nametnuo svoj ritam igre, dok se Vitez bazirao na očuvanje svog gola.

Ofanzivna, napadačka igra ekipe Mladosti, nakon par neiskorištenih prilika, u 35. minuti biva krunisana pogotkom, a strijelac za vodstvo tima iz Doboj-Kaknja bio je Lazić, ujedno, strijelac prvog gola u novoj sezoni Premijer lige.

Do kraja prvog dijela igre mogli su domaći i do još barem jednog pogotka, ali domaći nogometaši u par dobrih situacija nisu bili najprisebniji, dok Vitez skoro da i nije ozbiljnije priprijetio domaćem golmanu tokom prvih 45 minuta, pa se na odmor otišlo sa rezulatom 1:0 u korist Mladosti.

Drugo poluvrijeme donosi nešto mirniju utakmicu u kojoj je Mladost znalački čuvala loptu u prvom dijelu drugog poluvremena, dok je Vitez teško uopšte i prelazio na polovinu domaćih.

U posljednjih 20-ak minuta igre sparno vrijeme je poprilično uticalo da intenzitet igre nešto opadne, domaći zadovoljni vodstvom, gosti nemoćni da urade nešto više.

Ipak, u samom finišu susreta, Mladost ponovo stvara par izglednih šansi, ali bez rezultatske promijene, pa se susret i završio pobjedom domaćih rezultatom 1:0.

Kada se podvuče crta, sasvim zaslužena pobjeda domaćih, prva tri boda, i dobar start Edisa Mulalića na klupi ovog tima, s druge strane gosti iz Viteza na ovom meču gotovo da nisu pokazali ništa što bi zadovoljilo nogometne zaljubljenike.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *