04/05/2024

Nogometni Klub Sleven iz Živinica prošle sezone je zaizeo prvo mjesto u 2. ligi FBiH – grupa Sjever i izborio nastup u 1. ligi FBiH za sezonu 2017/18.

Klub iz Živinica ovog ljeta vrijedno se pripremao za nastup u drugom po jačini rangu takmičenja u Bosni i Hercegovini, a klub je do sada pojačalo pet novih nogometaša, i to dva napadača, 32-godišnji Mirnes Salihović koji je u Slaven došao iz ekipe Radnički Lukavac, te 21-godišnji Armel Berbić iz ekipe Goražda.

Također, tim su pojačala i bočna nogometaša, odnosno, lijevi bek 21-godišnji Dženan Mujagić koji je u redove Slavena došao iz gradačačke Zvijezde, te 25-godišnji Davor Todorović, koji je stigao iz ekipe Sloga Simin Han, kao i 21- godišnji centralni vezni nogometaš, Hasmir Salihović, koji je stigao iz Radničkog iz Lukavca.

Slaven iz Živinica, ineče, trenutno u prosjeku ima najmlađu ekipu u 1. ligi FBiH, i očito u klubu žele ulagati u razvoj mladih igrača.

Iz kluba ovih dana pozivaju sve navijače i simpatizere Slavena da kupe polugodišnje ulaznice za domaće prvenstvene mečeve ovog tima, a karte se mogu nabaviti u prostorijama kluba po cijeni od 20 KM.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *