18/05/2024

Sutrašnjim susretom trećeg kola između Širokog Brijega i Čelika iz Zenice koji će biti odigran na stadionu “Pecara”, nastavlja se Premijer liga Bosne i Hercegovine.

Tim povodom sportskevijesti.com kontaktirale su nogometaša Širokog Brijega, Dejana Čabraju, kako bismo porazgovarali o predstojećem duelu dva tima sa različitim prvenstvenim ambicijama.

Dejan Čabraja odazvao se našem pozivu i korektno odgovorio na naša pitanja, odnosno, pitanja koja zanimaju naše čitaoce:

 

Ekipa Širokog Brijega u prošlom kolu igrala je veliki hercegovački derbi protiv ekipe aktuelnog prvaka BiH, Zrinjskog iz Mostara, gdje je tim sa “Pecare”, odnosno, vaš tim doživio poraz. Nas zanima da li se ekipa Širokog Brijega konsolidovala nakon tog poraza u u Mostaru u okviru prošlog kola, te u kakvoj atmosferi dočekujete duel trećeg kola Premijer lige sa zeničkim Čelikom?

Ma naravno da je. Jedan poraz i loša utakmica nas ne mogu poremetit. Iz te utakmice smo izvukli pouke i ona ostaje iza nas. Spremni smo za Čelik.“

 

Kakva su vaša lično očekivanja od sutrašnjeg susreta između Širokog Briječa i Čelika koji će biti odigran na stadionu “Pecara”, da li smatrate da ste favoriti na tom meču?

Očekujem da ćemo pokazati svima da nam je utakmica sa Zrinjskim bila samo jedan loš dan i da, naravno, tri boda ostaju na “Pecari.” Smatram da na “Pecari” protiv nas nitko nije favorit u Premijer ligi BiH.”

 

Recite nam, koje su po vašem mišljenju predsnosti Širokog Brijega, odnosno, Čelika na predstojećem međusobnom susretu?

Prednosti Širokog Brijega su to što je veći dio ekipe već dugo zajedno, i smatram da smo kvalitetnija ekipa. Doveli smo odlična pojačanja i imamo za razliku od Čelika vec šest natjecateljskih utakmica u nogama.”

 

Sezona u Premijer ligi tek je počela, i možda je rano o tome govoriti, pa ipak, recite nam koga od timova vi vidite kao najozbiljeg kandidata za titulu prvaka, a koji bi timovi po vašem mišljenju mogli biti najugroženiji u borbi za opstanak u ligi?

Vidim Široki Brijeg, Zrinjski i Željezničar kao kandidate za prvaka, dok u borbi za opstanak želim svima sreću ko god da se nađe na tom mjestu.”

 

Hvala Vam na izdvojenom vremenu za sportskevijesti.com, želimo vam puno uspjeha u nastavku karijere!

Hvala i vama na pozivu, također, i vama puno uspjeha u daljem radu”završio je razgovor za SPORTSKE VIJESTI, nogometaš NK Široki Brijeg, Dejan Čabraja!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *