08/05/2024

Predstojeće petak, 24. novembra, Uprava hercegovačkog prvoligaša Čapljine tradicionalno organizuje svečanu klupsku večeru, koja ove godine, pored ostalog, ima za cilj i prikupljanje sredstava za izgradnju omladinskog kampa Tasovčići, inače, u mjestu u neposrednoj blizini Čapljine.

Tim povodom kontaktirali smo HNK Čapljina, i upitali za nešto više više detalja vezanim za ovu tradicionalnu manifestaciju, a služba za odnose sa medijima ovog kluba, korektno je odgovorila na naš upit.

Manifestacija će biti organizovana u hotelu “Mogorjelo”, na kojoj će biti upriličena večera, zatim, bogata tombola, kao i aukcija slika poznatih čapljinskih slikara.

Uvom svečanom događaju prisustvovaće i gradonačelnik Čapljine, kao i gradonačelnici gradova u blizini, potom, većina čapljinskih i generalno, hercegovačkih, poduzetnika, te veliki broj Čapljinaca koji trenutno žive i rade u inostranstvu.

Ovogodišnji cilj manifestacije pod nazivom “HNK Čapljina donatorska večera 2017” ima za cilj prikupljanje sredstava čiji će ukupni prihod ići za izgradnuju omladinskog kampa Tasovčići, a sve u cilju povećanja broja djece koja će se baviti nogometom i tako potaknuti razvoj nogometa na ovim prostorima.”rečeno je za Sportske Vijesti iz službe za odnose sa medijima HNK Čapljina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *