20/05/2024

Prvoligaš TOŠK iz Tešnja zvanično je u svoje redove angažovao dva nova nogometaša defanzivne linije, a u pitanju su Almin Zukić i Ibrahim Hrvat.

Zanimljivo i Zukić i Hrvat u redove tešanjskog kluba dolaze iz redova prvoligaša iz Kaknja, odnosno, iz redova Rudara, za koji su nastupali u jesenjem dijelu aktuelne sezone Prve lige FBiH.

Almin Zukić je, inače, prošao kompletnu omladinsku školu Sarajeva i nakon isteka juniorskog staža prvu godinu igrao je u drugoligašu Ilijašu, a nakon toga u redovima tadašnjeg prvoligaša, a danas drugoligaša sarajevske Bosne Union, nakon čega prelazi u Rudar, za koji je u jesenjem dijelu sezone odigrao tri prvenstvene utakmice.

Ovaj 22-godišnji nogometaš, inače je, polivalentan tip igrača, pošto može igrati na poziciji centralnog defanzivca i lijevog beka.

Drugi nogometaš koji je pojačao redove TOŠK-a u aktuelnoj zimskoj prvenstvenoj pauzi Prve lige FBiH je 25-godišnji desni bek, Ibrahim Hrvat, koji je u dosadašnjoj karijeri nastupao za ekipu aktuelnog premijerligaša Mladosti DK, potom, za prvoligaša visočku Bosnu, te već pomenuti Rudar iz Kaknja, odakle, dakle i dolazi u redove kluba iz Tešnja.

TOŠK je angažmanom ova dva doskorašnja nogometaša kakanjskog Rudara pojačao konkurenciju u defanzivnoj liniji svog prvog tima, sve sa ciljem da se u ovoj sezoni ispuni prvenstveni cilj, odnosno, izbori opstanak u prvoligaškom društvu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *