28/03/2024

U okviru Lige 11, odnosno, najjačeg ranga takmičenja u bosanskohercegovačkoj klupskoj košarci, večeras su u dvorani “Grbavica” u Sarajevu, svoj susret desetog kola odigrali OKK Spars iz Sarajeva i KK Bošnjak Hadžići.

OKK Spars Sarajevo – KK Bošnjak Hadžići 82:72

Sarajevska dvorana “Grbavica” večeras je bila poprište duela desetog kola Lige 11 između OKK Spars Sarajevo i KK Bošnjak Hadžići, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je dvoranu u sarajevskom naselju Grbavica, i medijski popratila ovaj prvenstveni duel.

Prva četvrtina susreta između Sparsa i Bošnjaka protekla je, očekivano, u boljoj igri favorizovanog Sparsa, i rezultat je nakon prvih deset minuta susreta glasio 31:10, odnosno, pred drugu dionicu susreta ušlo se sa, već tada, visokom prednošću sarajevskih košarkaša, prednošću od 21 koš razlike.

Drugi period susreta ovih rivala donio je ponovo bolju igru košarkaša Sparsa, koji su iz minute u minut dodatno povećavali svoje vodstvo, i koje je nakon isteka prvog poluvremena iznosilo 55:26, što znači da su košarkaši Bošnjaka iz Hadžića pred sobom uoči nastavka susreta imali (ne)moguću misiju da nadoknade minus od 29 koševa razlike.

U nastakvu današnje košarkaške predstave između Sparsa i Bošnjaka, preciznije, u trećoj četvrtini susreta nešto bolju igri pružili su košarkaši iz Hadžića, koji su serijom pogođenih trojki smanjili zaostatak na 17 koševa razlike na nešto više dvije minute do isteka dionice, kada je ruzltat glasio 64:47 u korist Sparsa.

Do kraja trećeg perioda susreta igralo se, uglavnom, koš za koš, s tim da su gostujući košarkaški dodatno smanjili svoj zaostatak, i u završnu dionicu se ušlo pri rezultatu 70:55 u korist, dakle, domaćeg Sparsa.

Posljednja, četvrta četvrtina susreta između sarajevskog Sparsa i Bošnjaka iz Hadžića svojim većim dijelom protekla je u ravnopravnoj igri oba rivala, uz podatak da je Spars u prvoj polovini ove dionice ipak, održavao još uvijek poprilično visoku prednost, između deset i petnaest koševa prednosti.

U samom finišu susreta favorizovani domaći košarkaši nisu dozvolili svojim gostima da se ozbiljnije vrate u ovaj susret, i naposlijetku su upisali novu pobjedu konačnim rezultatom 82:72, odnosno, pobjedu od okruglo deset koševa razlike.

Kod pobjedničke ekipe, odnosno, Sparsa, najbolji pojedinac je bio Grubelić sa 21 ubačenim košem, i ujedno bio najefikasniji igrač susreta, dok je kod poraženih gostiju, odnosno, ekipe Bošnjaka, bolji od ostalih bio Ahmetbašić sa 17 ubačenih koševa na večerašnjem susretu.

 

Tabela nakon nepotpunog desetog kola Lige 11:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *