17/05/2024

Španska La Liga ponudila je u okviru današnjeg programa 17. prvenstvenog kola najveći evropski i svjetski nogometni derbi, duel između madridskog Reala i Barcelone.

Real Madrid – Barcelona 0:3

Prvo poluvrijeme najvećeg svjetskog derbija, derbija između Reala iz Madrida i Barcelone, proteklo je, uglavnom, u terenskoj inicijativi  i nešto boljoj Madriđana, međutim, ni Barcelona, svakako, nije bila nimalo bezopasan rival.

Ipak, i pored nekoliko šansi za postizanje pogodaka, računajući oba tima, mreže se na “Santiago Bernabeu” u prvom dijelu susreta nisu tresle, i na odmor se otišlo sa neriješenim rezultatom, dakle, onim početnim, bez pogodaka.

Nastavak susreta između Reala i Barcelone u 54. minuti donosi ono zbog čega se nogomet i igra, odnosno, pogodak, i to u mreži domaćeg Reala, a strijelac za vodstvo gostiju iz Barcelone rezultatom 1:0 bio je Luis Suarez.

U 63. minuti susreta Barcelona je izborila jedanaesterac, uz direktan crveni karton za nogometaša Reala, Carvajala, a siguran realizator najstrožije kazne za goste bio je Leo Messi, za vodstvo Blaugrane rezultatom 2:0, i već tada, faktički, “ovjeru” pobjede u ovom “vječitom” derbiju.

Do kraja susreta oba tima imala su par prilika da promijene rezultat iz 63. minute, a jedna od njih završila je pogotkom, i ponovo u mreži Reala, odnosno, u 93. minuti Barcelona preko Vidala postiže treći pogodak, za ispostaviće se, konačnih 3:0 u korist Blaugrane.

http://www.dailymotion.com/video/x6c4urj

Izvor: Dailymotion

Barcelona je nakon ove gostujuće pobjede nad svojim najvećim rivalom Realom, već sada, na polovini prvenstva, “de facto” došla na korak do nove titule prvaka Španije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *