17/05/2024

Susretima trećeg kola po grupama A i B, nastavljen je 25. Memorijalni malonogometni turnir “Asim Ferhatović-Hase”, koji se održava u sarajevskoj dvorani “Skenderija”.

Sva četiri susreta današnjeg programa su završena, a pobjede su ostvarili sarajevski Olimpik protiv slovenačkog Radomlja, zatim, visočka Bosna protiv zeničkog Čelika, potom, sarajevski Željezničar protiv gradskog rivala Vratnika, te naposlijetku, Sarajevo protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva.

Najzanimljiviji susret današnjeg programa grupne faze turnira odigran je između Sarajeva i Slavije iz Istočnog Sarajeva, s obzirom da je taj susret direktno odlučivao o putniku u finale.

Sarajevo je upisalo pobjedu rezultatom 10:5 i ostvarilo plasman u finale, međutim, pored rezultata još nekoliko zanimljivih detalja obilježilo je ovaj kvalitetan malonogometni susret, a jedan od njih je i taj da su pojedini akteri susreta između Sarajeva i Slavije, preciznije, akteri iz redova Sarajeva nastupali u dresovima prvotimaca kluba sa “Koševa”, prvotimaca koji uopšte nisu nastupali na ovom turniru.

Tako su se danas Slaviji na terenu “suprotstavili” nogometaši kao što su Pavlović ili Novaković, koji, zapravo, nisu ni igrali na turniru, ili recimo Kadušić, koji, zanimljivo je, odnedavno, čak i nije više član FK Sarajevo, pošto je, podsjećanja radi, prije nekoliko dana pojačao redove premijerligaša Zrinjskog iz Mostara.

Drugi naročito zanimljiv detalj susreta između Sarajeva i Slavije vezan je za prvo poluvrijeme susreta, preciznije, za jedanaesterac u “režiji” nogometaša Sarajeva.

Naime, nogometaši Sarajeva promašili su pomenuti jedanaesterac, preciznije, igraču koji je šutirao golman Slavije je odbranio jedanaesterac, a lopta se na kraju odbila tako da je završila u mreži tima iz Istočnog Sarajeva.

Ipak, i uprkos zahtjevima igrača Sarajeba da se pogodak prizna, glavni sudija susreta to nije učinio, pošto je lopta tom prilikom napustila granice terena, i samim tim nije regularno završila u mreži.

Ovu nesvakidašnju situaciju sa susreta 3. kola grupe B današnjeg programa turnira možete pogledati u video prilogu u režiji portala sportskevijesti.com, čiji je novinar danas posjetio dvoranu “Skenderija” i medijski popratio ovu sportsku manifestaciju:

Rezultati susreta po grupama današnjeg program memorijala:

3. kolo:
Bosna Visoko – Čelik Zenica 12:8


Olimpik Sarajevo – Radomlje 6:2


Željezničar Sarajevo – Vratnik Sarajevo 10:6


Sarajevo – Slavija Istočno Sarajevo 10:5

 

Nakon što je završena grupna faza turnira, poznato je da će u finalu snage odmjeriti visočka Bosna kao pobjednik grupe A i Sarajevo kao pobjednik grupe B, dok će susret za treće mjesto odigrati sarajevski rivali, Olimpik kao drugoplasirani iz grupe A i Željezničar kao drugoplasirani tim grupe B.

 

Pobjednici obje grupe igraće u finalu koje je na programu sutra sa početkom u 17 sati, dok će se drugoplasirane ekipe boriti za treće mjesto, također, sutra sa početkom od 15 sati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *