17/05/2024

Susretom za treće mjesto između sarajevskih timova Olimpika i Željezničara, zatim, revijalnim susretom između veterana sarajevskih rivala Vratnika i Sarajeva, te finalnim susretom između sastava Sarajeva i Bosne iz Visokog, završen je 25. Memorijalni malonogometni turnir “Asim Ferhatović-Hase”, koji se u protekla dva dana održavao u sarajevskoj dvorani “Skenderija”.

Prvobitno su, nakon što je jutros završena grupna faza turnira, susret za treće mjesto odigrali sarajevski klubovi Olimpik i Željezničar, a igrači Olimpika su naposlijetku savladali ekipu sa “Grbavice” rezultatom 6:3, i došli do treće pozicije na ovom tradicionalnom malonogometnom turniru.

Ovaj susret je, inače, pored samog rezultata, obilježilo i nekoliko zanimljivih detalja, a svakako, najzanimljiviji takav je izjednačujući pogodak igrača Željezničara u prvom poluvremenu, koji možete pogledati u režiji portala sportskevijesti.com, i naravno, uživati:

Nakon susreta za treće mjesto, uslijedio je revijalni duel veterana sarajevskih timova, Vratnika i Sarajeva, a bivši asovi tima sa “Koševa”, predvođeni Almirom Turkovićem, Emirom Obućom, Sedinom Torlakom, Smajom Mahmutovićem, Dženanom Ušćuplićem i drugima, savladali su svoje komšije, ekipu Vratnika rezultatom 5:2, i tako svojim nastupom, svakako, dali jednu dodatnu draž programu ovog turnira.

Kao “šlag na tortu” ovog tradicionalnog Memorijalnog turnira, potom je, sa početkom od 17 sati, uslijedio finalni susret između visočke Bosne i Sarajeva, a popularne visočke “Karioke” slavile su pobjedu rezultatom 3:2 i okitili se laskavom titulom ove prestižne malonogometne manifestacije.

Potez dana, barem što se tiče same završnice turnira, dolazi od strane poraženih finalista, preciznije, igrača Sarajeva, koji su početkom finalnog duela presjekli napad kasnijeg osvajača turnira, ekipe Bosne, istrčali kontra napad sa svega dva dodavanja, odnosno, svega dva dodira sa loptom, i došli do početnog vodstva od 1:0, što je izmamilo aplauze publike u “Skenderiji”, uglavnom, najvjernijih pristalica FK Sarajevo, popularnih “Hordi Zla”, ali svakako, i aplauze rezervnih igrača i stručnog štaba sarajevskog tima.

Kako je izgledala akcija igrača Sarajeva u finalnom susretu sa ekipom visočke Bosne, pogledajte u sljedećem video prilogu u režiji portala sportskevijesti.com, čiji je novinar, dakle, popratio i samu završnicu ovog turnira:

Inače, na ceremoniji zatvaranja 25. Memorijalnig malonogometnog turnura “Asim Ferhatović Hase”, upriličene su nagrade za najboljeg strijelca, najboljeg golmana turnira, kao i specijalna nagrada “Ala Hase”, namijenjena igraču koji najviše podsjeća na legendarnog Asima Ferhatovića Haseta.

Najbolji strijelac turnira bio je Denis Cana iz visočke Bosne sa 12 pogodaka na svim odigranim susretima, a nagradu za to ostvarenje uručio mu je Mišo Drago Smajlović.

Za najboljeg golmana turnira je čuvar mreže Sarajeva Adin Kadrić, kojem je nagradu uručio aktuelni šef stručnog štaba FK Olimpik Sarajevo, Hajrudin Dino Đurbuzović.

Igrač koji je najviše podsjetio na legendu FK Sarajevo, Asima Ferhatovića Haseta, u čiju čast se turnir i održava, dolazi iz redova sarajevskog Olimpika, a u pitanju je igrač Fadil Čizmić.

Tako je “pala zavjesa” na vrlo kvaliteten Memorijalni malonogometni turnir “Asim Ferhatović Hase” u suorganizaciji FK Vratnik Sarajevo i FK Sarajevo, a svi gledaoci koji su u prethodna dva dana pohodili dvoranu “Skenderija”, a kojih je, na momente, bilo u poprilično velikom broju, itekako su imali prilike uživati u petnaest zanimljivih susreta, velikom broju pogodaka, kao i velikom broju zanimljivih poteza aktera turnira.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *