17/05/2024

Trener Zoran Đorđević je Fudbalskom savezu Srbije poslao kandidaturu za selektora uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji naredne godine, a istu je obrazložio velikim pismom.

– Obraćam vam se sa iskrenom željom i namjerom da naša reprezentacija ima novog kvalitetnog selektora koji će ispuniti sva očekivanja svih građana Srbije i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ostvariti najveći uspjeh u historiji našeg fudbala, a to je osvajanje titule svjetskog prvaka – napisao je, pored ostalog, Zoran Đorđević.

Ovaj iskusni trener naveo je naveo odakle sve donosi iskustvo, piše Telegraf.

– Nudim teorijsko i praktično znanje koje sam stekao radeći u Jugoslaviji, UAE, Kuvajtu, Saudijskoj Arabiji, Kataru, Bahreinu, Iranu, Bangladešu, Siriji, Sudanu, Filipinima, Južnom Sudanu, Jemenu i Indiji. Očekujem da izbor selektora bude obavljen na dostojanstven, pravedan, pošten i profesionalan način, poštujući sve dobro poznate kriterije u sportu.

Njegovo mišljenje je da je većina prethodnih izbora bila nepravedni i netransparentna.

– Zato vas preklinjem i molim da uzmete ove moje sugestije najozbiljnije i najurgentnije, jer je vrijeme koje gubimo dragocijeno! Pozovite me na razgovor kako bih u detalje objasnio moje hitne mjere i akcije, trenersku filozofiju koju ću primijeniti kako bismo postali šampioni svijeta u fudbalu – poručio je Đorđević uz CV na 84 strane, koji je obilovao pismima, diplomamama i priznanjima, uz fotografije sa Blatterom, Platinijem, Zagalom, Pareirom, Fogtsom, Houllierom…

O Đorđeviću, koji je već jednom odbijen kada se kandidovao za selektora Srbije, ugledni britanski BBC snimio je i dokumentarni film pod nazivom “Trener Zoran i afrički Tigrovi”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *