02/05/2024

Danas je u visočkoj dvorani “KSC Mladost” na programu završnica malonogometnog turnira “Novogodišnji turnir Visoko 2017”, a u sklopu današnjeg programa na rasporedu je i mini-turnir veterana, na kojem, podsjećanja radi, učestvuju, dakle, veterani FK Bosna Visoko, FK Željezničar Sarajevo, FK Mladost Doboj-Kakanj i FK Sarajevo.

Do ovog trenutka završeni su polufinalni susreti, i to između visočke Bosne i sarajevskog Željezničara, a veterani sarajevskih “Plavih” slavili su pobjedu i osigurali plasman u finale, dok su u drugom polufinalu snage odmjerili “vršnjaci” Sarajeva i Mladosti iz Doboj-Kaknja, a do pobjede su došli sarajevski “Bordo-bijeli”, i na taj način osigurali “vječiti” gradski derbi sa svojim komšijama sa “Grbavice“, s druge strane, visočka Bosna i Mladost Doboj-Kakanj odigraće susret za treće mjesto mini-turnira veterana.

Rezultati polufinala malonogometnog mini-turnira veterana u sklopu “Novogodišnjeg turnira Visoko 2017”:

NK Bosna Visoko – FK Željezničar Saajevo 0:2

FK Mladost Doboj-Kakanj – FK Sarajevo 3:5

Pored rezultata, dva zanimljiva detalja viđena su na duelu drugog polufinalnog susreta na mini-turniru veterana između Mladosti i Sarajeva.

Naime, s obzirom na činjenicu da i Mladost i Sarajevo, inače, nastupaju u sličnoj garnituri dresova, danas su igrači Mladosti nastupili u promotivnim marker-dresovima, što je jedinstven slučaj na današnjim susretima mini-turnira veterana.

Drugi zanimljiv detalj vezan za današnji polufinalni susret veterana između Mladosti i Sarajeva jeste taj što je Sarajevo do pobjede i plasmana u finale “predvodio” igrač koji odnedavno više nije član FK Sarajevo, Nermin Crnkić.

Naravno, riječ je o pozajmljenom dresu, a iza Crnkića “krio” se nekadašnji as tima sa “Koševa”, Emir Obuća.

Susret za treće mjesto na mini-turniru veterana na programu je u 18 sati i 30 minuta, dok je finale na rasporedu u 20 sati i 15 minuta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *