19/04/2024

Sarajevska Bosna Royal večeras je u okviru dvanaestog kola ABA 2 lige došla do velike pobjede na gostovanju u srbijanskom Vršcu kod istomenog tima, odnosno, drugoplasiranog tima na tabeli ABA 2 lige, KK Vršac.

 

KK Vršac – KK Bosna Royal Sarajevo 78:81

Prva dionica utakmice nije obećavala povoljan konačni rezultat za sarajevske “Studente” pošto su domaći nakon deset minuta igre imali prednost od 28:22, prednost od šest koševa razlike.

U drugoj dionici dosta izjednačena košarka, s tim da je Bosna Royal dodatno smanjila rezultatski zaostatak, i na poluvrijeme se otišlo pri vodstvu tima iz Vršca rezultatom 42:40, odnosno, vodstvu od samo dva koša razlike.

U trećoj četvrtini ponovo ravnopravna košarka kao i u drugoj četvrtini susreta, odnosno, niti jedan tim ni u jednom trenutku imao osjetniju rezultatsku prednost i uoči završne, četvrte četvrtine rezultat je glasio 57:55 za Vršac.

Četvrta dionica ovog vrlo izjednačenog susreta otišla je na stranu sarajevske Bosne Royal, čiju su igrači u ključnim momentima imali više koncentracije u šuterskom segmentu igre, i na kraju ubilježili pobjedu konačnim rezultatom 81:78.

Najefikasniji igrač kod pobjedničkog tima, odnosno, kod Bosne bio je novi igrač Hanner, koji je postigao 25 poena, dok je kod poraženog domaćina bolji od ostalih bio Simeunović sa 21 ubačenim košem.

 

Tabela nakon nepotpunog dvanaestog kola ABA 2 lige:

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *