29/04/2024

Danas je u maloj Sali Općine Travnik održana Skupština Nogometnog kluba Travnik. Na održanoj skupštini prva tačka dnevnog reda bila je usvajanje izvještaja sa prethodne sjednice, a nakon toga razrješenje prethodnog Upravnog odbora, potvrdio je nktravnik.ba, zvanična stranica NK Travnik.

U novi Upravni odbor delegati Skupštine su jednoglasno izglasali ugledne privrednike i sportske radnike: Nihada Selimovića, Midhata Asotića, Midhata Sarajčića, Mirsada Fazlića, Predraga Sučića, a iz prethodnog saziva Uprave ostali su Edin Teskeredžić i Muhamed Softić.

Upravni odbor je također jednoglasno za novog predsjednika Nogometnog kluba Travnik izabrao Midheta Sarajčića, uglednog sportskog radnika i trenutno člana Izvršnog odbora NFS BiH.

S obzirom da Sarajčić nije bio prisutan na današnjoj Skupštini jer se u isto vrijeme odvijala sjednica IO NFSBiH u Sarajevu gdje se birao selektor reprezentacije, u njegovo ime prisutnima se obratio član nove Uprave Predrag Sučić, koji se prije svega zahvalio delagatima na izglasavanju, a dodao je i da će se nova Uprava odmah uhvatiti rješavanja tekućih problema.

Prisutnima se obratio i razrješeni član Uprave kluba Dženan Kos koji je istakao da je ponosan i jako sretan na sve što je urađeno u vezi sa Akademijom NK Travnik.

U narednih nekoliko dana novi Upravni odbor zajedno sa predsjednikom Midhetom Sarajčićem će ažurno raditi na imenovanju novog šefa struke, te adekvatnom popunjavanju igračkog kadra kako bi se što prije osigurao opstanak u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *