05/05/2024

U okviru trećeg kola engleskog FA kupa nogometaši nekadašnjeg člana najjačeg ranga engleskog nogometa, Premier League, a današnjeg člana četvrtog ranga nogometa u ovoj državi, League Two, nogometaši Coventry Citya, savladali su favorizovanog člana Premier league, Stoke City, rezultatom 2:1, i neočekivano izborili plasman u narednu rundu najstarijeg kup takmičenja na svijetu.

Međutim, pored rezultata, ono što je naročito zanimljivo a vezano za ovaj duel, jeste stanje travnjaka Ricoh Arene, koji je bio, blago rečeno, katastrofalan.

Coventry City, istina, jeste trenutno tim iz četvrtog ranga engleskog nogometnog takmičenja, međutim, isto tako radi se o timu koji je prije nešto više od jedne decenije igrao na istom ovom stadionu i elitni rang engleskog nogometnog takmičenja i pri tome važno je istaći, najskuplje nogometne lige svijeta.

Situacija koja dolazi iz Engleske samo je dokaz da BiH nije jedina država u kojoj klubovi tokom zimskog perioda godine imaju velikih problema sa održavanjem travnjaka svojih stadiona, već da se takve situacije dešavaju i klubovima iz država u kojima su nogometne lige na najvećem mogućem organizacionom nivou na svijetu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *