05/05/2024

Marko Perković, Krešimir Bandić i Ivan Peko prve su prinove NK Široki Brijeg, potvrdio je putem zvanične Facebook stranice NK Široki Brijeg.

Perković je 27-godišnji centralni defanzivac, a u karijeri je igrao za nekoliko klubova u Hrvatskoj, među kojima su MV Croatia, Marsonija iz Čakoveca, Cibalija iz Vinkovaca, i Split, potom u Belgiji za KM Torhout, zatim u Sloveniji za Radomlje i Krško, te na Islandu za Vikingur.

Bandić je 23-godišnji čuvar mreže koji je prošao omladinsku školu bosanskohercegovačkog premijerligaša Zrinjskog iz Mostara, a uz aktuelnog prvaka BiH, branio je i za tadašnjeg prvoligaša, a danas drugoligaša Branitelj iz Mostara.

Peko je 28-godišnji centralni vezni nogometaš, s tim da može odgovoriti zadacima desnog i lijevog krila, i u ovom slučaju povratnik na “Pecaru”, a u karijeri je još igrao u BiH za mostarski Zrinjski, i Vitez, te u Hrvatskoj za Dinamo i Lokomotivu iz Zagreba.

Perković i Peko potpisali su ugovore s NK Širokim Brijegom na 1,5 godinu, dok je Bandić potpisao ugovor na jednu godinu.

U međuvremenu, redove aktuelnog osvajača Kupa BiH napustio je 24-godišnji napadač Edi Baša, inače, ovosezonsko klupsko pojačanje, a koji se sporazumno razišao sa ovim klubom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *