24/04/2024

Rukometna reprezentacija BiH večeras je u okviru 3. kola grupe 6 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Danskoj i Njemačkoj odigrala svoj susret u Švicarskoj sa odgovarajućom selekcijom ove države i zabilježila veoma značajnu pobjedu.

 

Švicarska – Bosna i Hercegovina 21:24

Reprezentacija BiH dobro je otvorila susret i u jednom trenutku je imala prednost rezultatom 4:2, da bi nakon toga Švicarska napravila seriju 3:0 i povela sa 5:4, odnosno, došla do preokreta.

Švicarci su nakon toga bili nešto bolji rival tokom prvog poluvremena i na nešto manje od deset minuta do odlaska na odmor imali su prednost 11:8.

Ipak, do odlaska na odmor reprezentacija BiH uspijeva stići rezultatski zaostatak i na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 12:12, dakle neriješeno.

Prvi dio drugog poluvremena igralo se, uglavnom, u mini serijama i rezultat je nakon 45 minuta susreta bio 18:18.

U posljednjih deset minuta ovog meča rukometaši reprezentacije BiH došli su do vodstva od dva gola prednosti, konkretno 20:18.

Vodstvo od dva gola prednosti reprezentacije BiH pokazalo se nedostižno za domaće rukometaše, i do kraja susreta reprezentativci BiH su očuvali prednost i naposlijetku, stigli do pobjede konačnim rezultatom 24:21.

Sada za plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo izabranicima Bilala Šumana odgovara i neriješen rezultat u posljednjem kolu kvalifikicija, koje će biti odigrano u Tuzli protiv istog protivnika, Švicaraca.

Najbolji u pobjedničkoj reprezentaciji bio je Marin Vegar sa 6 pogodaka, te večeras odlični golman Benjanim Burić, koji je proglašen i za igrača susreta, dok je kod poraženog domaćina, reprezentacije Švicarske, Lukas von Deschwanden postigao 5 pogodaka.

https://www.dailymotion.com/video/x6cx111

Izvor: Dailymotion

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *