20/05/2024

Nastavak bosanskohercegovačke premijerligaške sezone, kao najjačeg ranga nogometnog takmičenja u BiH, kao što je poznato, otpočeo je jučerašnjim susretima 19. kola, a uskoro će na terene zvanično i bosanskohercegovački prvoligaši, odnosno, timovi koji se takmiče u okviru Prve lige FBiH i Prve lige RS.

Prvobitno će 3. marta sa zvaničnim nastavkom prvenstva početi prvoligaši u okviru Prve lige FBiH, gdje će na rasporedu biti mečevi 16. kola, a prvoligaši u okviru Prve lige RS sa prvenstvom nastavljaju sedam dana kasnije, 10. marta, kada su na rasporedu mečevi 17. kola.

U okviru Prve lige FBiH u nastavak prvenstva kao prvoplasirani tim ulazi Zvijezda iz Gradačca sa 33 boda, odnosno, sa jednim bodom prednosti u odnosu na drugoplasiranu Slogu iz Siminog Hana, te sa dva boda prednosti u odnosu na sarajevski Olimpik, dok je u Prvoj ligi RS lider uoči nastavka prvenstva Rudar iz Prijedora sa 37 bodova, odnosno, sa dva boda prednosti u odnosu na aktuelnog polufinalustu Kupa BiH, ekipu Zvijezda 09 Brgule, te sa četiri boda prednosti u odnosu na trećeplasiranu Drinu iz Zvornika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *