20/05/2024

Evropska nogometna federacija, UEFA, zatražila je od vlasti u Bosni i Hercegovini provjeru šest nogometnih utakmica odigranih u ovoj zemlji zbog sumnji da su bile namještene.

Potvrdio je to neimenovani dužnosnik NSBiH, prenosi Večernji list. Ovaj je zahtjev dostavljen posredstvom Europola te je proslijeđen policijskim tijelima, no nije izvjesno kako će rezultirati opipljivim nalazima. Naime, tokom prošle godine za šest utakmica odigranih u Premijer ligi, ali i nižim ligaškim takmičenjima, s područja Azije uplaćeni su veliki iznosi novca i za vrlo čudne kladioničarske kombinacije.

U nekoliko slučajeva radilo se i o dramatičnim preokretima utakmice, a najveći koeficijenti kod kladioničarskih parova upravo su oni koji se odnose na rezultat na poluvremenu, odnosno kraju utakmice “iz dvice u keca”, što može za samo jedan par iznositi i više od 30. Iz UEFA-e nisu potvrdili, ali ni demantirali navode o postojanju nove istrage.

Sagovornik nije mogao potvrditi o kojim mečevima je riječ, no dodao je da su se “pojedini članovi Saveza znojili dok su davali iskaze u SIPA-i”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *