20/05/2024

U okviru prvih osmine finala Lige Evropskih prvaka večeras su odigrana dva susreta, susret u Engleskoj, Londonu, između Chelsea i španske Barcelone, koji je završen neriješeno, 1:1, i susret u Njemačkoj, u Munchenu, gdje je Bayern je na svojoj “Allianz Areni” savladao turski Bešiktaš iz istanbula rezultatom 5:0 i time riješio sva pitanja oko putnika u četvrtfinale najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi i na svijetu.

Chelsea London (Engleska) – Barcelona (Španija) 1:1

Na meču između Chelsea i Barcelone koji je završen rezultatom 1:1 strijelci su bili Willian za domaće u 62. minuti susreta, te Messi za goste iz Barcelone u 75. minuti susreta.

Jedan naročito zanimljiv detalj vezan za ovaj duel jeste taj da je španski tim igrao u takvoj garnituri gostujućih desova koja veoma podsjeća na teadicionalne dresove italijanskog kluba Roma iz Rima.

https://youtu.be/y2AdmXRfia4

Izvor: YouTube

 

Bayern Munchen (Njemačka) – Besiktas Istanbul (Turska) 5:0

Što se drugog susreta večerašnjeg programa osmine finala Luge prvaka tiče, Bayern je bez primljenog pogotka bio uvjerljivo bolji od Bešiktaša, strijelci za pobjedu “Bavaraca” od 5:0 bili su Muller u 43. minuti, Coman u 53., zatim ponovo Muller u 66. minuti, pa Lewandowski u 79. minuti i ponovo Lewandowski u 88. minuti večerašnjeg susreta, uz napomenu da je turski tim od 16. minute igrao sa igračem manje u polju pošto je zbog prekršaja isključen Vida.

https://youtu.be/I4s2tZKzY3Q

Izvor: YouTube

 

Nakon večerašnjih mečeva jasno je da je Bayern iz Munchena “de facto” naredni putnik u četvrtfinale Lige prvaka, dok će, što se Chelsea i Barcelone tiče, o putniku među osam najboljih evropskih ekipa za aktuelnu sezonu odlučiti uzvratni susret osmine finala takmičenja koji će se odigrati na stadionu Nou Camp u Barceloni.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *