19/05/2024

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjeli je poraz u Rusiji u četvrtom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Kini.

 

Rusija – BiH 70:53

U prvoj četvrtini susreta ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a reprezentacija BiH je naposlijetku dionice imala prednost od 16:15, odnosno, jednog koša razlike.

U nastavku, preciznije, u drugoj četvrtini viđena je velika borba, u kojoj su se nešto bolje snašli Rusi koji su na odmor su otišli sa rezultatom 36:32, vodstvom od četiri koša razlike.

Treća četvrtina susreta između reprezentacija Rusije i BiH počinje serijom domaćih košarkaša koji odlaze na devet koševa prednosti, prednosti koja je do isteka dionice konstantno rasla, pa sve do rezultata 57:38 u korist, dakle ruskih košarkaša.

Nakon visoke prednosti sa kraja treće četvrtine, u četvrtoj, posljednjoj četvrtini, susret je bio u domeni formalnosti i Rusi su na kraju zabilježili ubjedljivu pobjedu konačnim rezultatom 70:53, i tako, s obzirom na bolji međusobni omjer u odnosu na reprezentaciju BiH, gotovo osigurali jednu od prve tri pozicije koje vode narednu fazu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

U redovima pobjedničke reprezentacije Rusije najbolji je bio Fridzon sa 16 koševa, dok je kod poražene BiH Musa ubacio 26 koševa, i samim tim bio najefikasniji igrač današnjeg susreta.

https://www.dailymotion.com/video/x6fa0mz

Izvor: Dailymotion

Tabela kvalifikacione grupe E za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kini nakon četiri odigrana kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *