18/05/2024

Sinoć je u sarajevskoj dvorani “Zetra” odigran revijalni hokejaški susret između veterana reprezentacije Rusije i nekih od najboljih igrača Balkana starije generacije, čemu je nazočio i reporter portala sportskevijesti.com.

U ekipi Gazpromexport tima iz  Rusije igrali su osvajači mnogih medalja u ovom sportu, ali i jedan od najmoćnijih ljudi u svijetu isporuke gasa – Alexandar Medvedev, podpredsjednik Gazproma, dok su u združenom timu Balkana igrali su igrači iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Bugarske, Makedonije i BiH.

Sam rezultat susreta, koji je bio u drugom planu, glasio je 12 : 4 za Ruse, a publika koja je sinoć bila u “Zetri” imala je priliku prisjetiti se nekadašnjih hokejaških legendi.

Večeras je, također, u “Zetri”, sa početkom u 20 sati i 30 minuta, na rasporedu i završni susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo divizije III, između reprezentacija BiH i Turkmenistana.

Ovaj susret će odlučiti putnika na Svjetsko prvenstvo treće svjetske hokejaške divizije, s obzirom da su obje reprezentacije u prva dva kola upisale dvije ubjedljive pobjede protiv reprezentacija Kuvajta i UAE, stoga će u međusobnom susretu odlučiti ko trenutno ima tim za prvo mjesto na tabeli ovog kvalifikacionog turnira.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *