18/05/2024

Prvo mjesto na tabeli Premijer omladinske „U-19“ lige BiH zauzima Sarajevo sa 34 boda (11 pobjeda, 1 remi, 1 poraz, gol razlika 66:19).

Trener juniora Sarajeva Dženan Uščuplić vjeruje da će ekipa na proljeće nastaviti sa dobrim nastupima i rezultatima:

“Očekujem jednu kvalitetnu polusezonu za juniore Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo. U proteklom periodu nekoliko naših dječaka je prebačeno u prvi tim i smatram da ova ekipa ima kvaliteta kako bi igrali dobro i na kraju napravili taj iskorak u vidu osvajanja šampionske titule. Iza sebe imamo uspješnu polusezonu i tako želimo i nastaviti u drugom dijelu. Što se tiče pripremnog perioda, imali smo optimalne uslove za rad ekipe. Zadovoljni smo kako je sve prošlo i spremni smo za nastavak prvenstva.”

Igrač Ševkija Resić je takođe optimističan pred nastavak prvenstva:

“Sigurno su očekivanja velika. Mislim da imamo odličnu ekipu i vrhunske uslove u našoj Akademiji kako bi ostvarili i naše ciljeve. Neće biti jednostavno, svaka utakmica će biti zahtjevna na svoj način, ali vjerujem u jačinu našeg kolektiva i vjerujem da na kraju sezone možemo osvojiti trofej koji pripada prvoplasiranoj ekipi.”

Imad Rondić sa 16 golova predvodi listu strijelaca kluba, kao i cjelokupnog takmičenja. Sanin Klarić i Ševkija Resić su postigli po 10, a Alen Mustafić 8 pogodaka. Armin Imamović je postigao 5, Kenan Dervišagić 4, Mirza Jašarević i Halid Šabanović po 3, a Nedim Hadžić 2 gola. Berin Alić, Ergin Mehuljić, Amar Ragipović, Đani Salčin i Demirel Veladžić su se po jednom upisali u listu strijelaca.

(nfsbih.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *