14/05/2024

Odigrano je posljednje kolo regularnog dijela Premijer lige BiH, nakon čega je poznato koji timovi će prvenstvo nastaviti u Ligi za prvaka, a koji će timovi razigravati Ligu za opstanak.

 

Željezničar Sarajevo – Čelik Zenica 3:1

Stadion “Grbavica” danas je bio poprište vrlo zanimljivog susreta između Željezničara i Čelika iz Zenice, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovu sportsku manifestaciju i medijski popratila zanimljiv prvenstveni duel premijerligaša sa različitim prvenstvenim ambicijama u aktuelnoj sezoni.

Susret na “Grbavici” počinje dobrom prilikm za goste iz Zenice, Anđušić je izašao sam ispred golmana Željezničara, ali ovaj drugi dobro reaguje i spašava svoj tim primljenog pogotka.

Nakon te prilike za Čelik, domaći preuzimaju terensku inicijativu, a kao plod toga dolaze dvije dobre prilike za promijenu rezultata na semaforu, preciznije, u 14. minuti Vranješ iz slobodnog udarca iskosa šutira, ali njegov pokušaj pogađa vanjski dio stative, da bi u 16. minuti Ubiparip proigrao Zajmovića koji izlazi pred gol Čelika, ali Dujković sjajno brani.

Te prlike za “Plave sa Grbavice” bile su najava onoga što će ubrzo uslijediti, a to je pogodak za vodstvo domaćih od 1:0, Ubiparip je dodao do Zajmovića koji se namjestio sa 20 metara, snažno šutirao i pogodio mrežu gostiju.

Od tada pa do kraja prvog poluvremena po jednu polu-priliku za novu promjenu rezultata imala su oba tima, prvobitno gostujući nogometaš Anđušić u 27. minuti sa vrha kaznenog prostora dobro šutira, ali domaći čuvar mreže, Kjosevski sigurno brani, a u 32. minuti domaći nogometaš Vranješ dobro proigrava Ubiparipa, ali udarac ovog drugog odlazi preko gola Zeničana, i na poluvrijeme se otišlo sa minimalnim vodstvom Željezničara.

Drugi dio susreta na “Grbavici” počinje prilikom za domaće, konkretno, Stevanovićev pokušaj u 47. minuti odlazi pored gola Čelika.

Nakon toga nogometaši Željezničara stvaraju još dvije prilike za promijenu rezultata, neprecizni su u konačnici bili Zajmović i Ubiparip.

Ipak, u 65. minuti Ubiparip pogađa mrežu Zeničana i svom timu donosi prednost od 2:0, nakon što je Zakarić je dodao do Vranješa na lijevu stranu, ovaj drugi ubacio loptu u kazneni prostor gostiju, a pomenuti Ubiparip glavom pogodio mrežu.

Samo tri minute poslije “Plavi sa Grbavice” dolaze i do treće gola, ovoga puta nakon duplog pasa Vranješa i Blagojevića, Blagojević precizno šutira sa 25 metara i pogađa mrežu Čelika za vodstvo svog tima od 3:0, i za već tada, gotovo sigurnu pobjedu.

Međutim, nogometaši Čelika nisu mislili tako, te su u 84. minuti preko Kadrića stigli do počasnog gola za smanjenje vodstva domaćih na 3:1 i vratili koliko-toliko rezultatsku neizvjesnost u ovaj duel.

Ipak, vrijeme je prolazilo a Željezničar je jednom sigurnom igrom očuvao stečenu rezultatsku prednost, te se do kraja se rezultat nije mijenjao.

Domaći su tako ubilježili novu prvenstvenu pobjedu konačnim rezultatom 3:1 i zadržali dobre prilike da se po završetku sezone okite titulom prvaka BiH, dok su se Zeničani ovim porazom dodatno “zakovali” za začelje premijerligaške tabele.

http://www.dailymotion.com/video/x6ftz5t

Izvor: Dailymotion

https://www.dailymotion.com/video/x6ftzrf

Izvor: Dailymotion

http://www.dailymotion.com/video/x6ftzn2

Izvor: Dailymotion

 

Borac Banja Luka – Zrinjski Mostar 1:1

Foto: fkborac.net

Banjalučki Borac je danas po teškom terenu remizirao sa mostarskim Zrinjskim.

Pogotci na ovom meču postignuti su u sudijskoj nadoknadi, odnosno, domaći su poveli u 89. pogotkom Kunića, a izjednačenje Zrinjskom donosi Stojkić minut kasnije, za dakle, konačni ishod duela na Gradskom stadionu u Banja Luci od 1:1.

http://www.dailymotion.com/video/x6ftzhr

Izvor: Dailymotion

https://www.dailymotion.com/video/x6fu05l

Izvor: Dailymotion

https://www.dailymotion.com/video/x6fu0aj

Izvor: Dailymotion

 

Sarajevo – Sloboda Tuzla 0:0

Foto: fksarajevo.ba

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” svoj duel posljednjeg kola regularnog dijela sezone Premijer lige BiH odigrali su Sarajevo i Sloboda iz Tuzle.

Na kraju se ovaj meč završio nepopularnim nogometnim rezultatom, odnosno, bez pogodaka, uz podatak da je u toku utakmice isključen strateg tima sa “Koševa”, Husref Musemić.

https://www.dailymotion.com/video/x6ftz95

Izvor: Dailymotion

http://www.dailymotion.com/video/x6fu0fj

Izvor: Dailymotion

 

Madost Doboj-Kakanj – GOŠK Gabela 1:1

Mladost Doboj-Kakanj i GOŠK iz Gabele danas su podijelili bodove, odnosno remizirali rezultatom 1:1, što je rezultat kojim, svakako, zadovoljniji mogu biti gosti.

Mladost je povela rezultatom 1:0 u 43. minuti susreta, strijelac je bio Dilaver, a gosti iz Gabele su poravnali rezultat na 1:1 u 86. minuti susreta pogotkom Marića.

Do kraja susreta rezultat se više nije mijenjao, s tim da je domaća Mladost susret završila sa igračem manje u polju, s obzirom da je crveni karton u 88. minuti dobio Isaković.

 

Široki Brijeg – Krupa 1:1

Foto: Facebook/ NK Široki Brijeg

Na stadionu “Pecara” u Širokom Brijegu danas su se u okviru posljednjeg kola regularnog dijela premijerligaške sezone sastali Široki Brijeg i Krupa.

Širokobriježani su poveli u 17. minuti pogotkom Menala, da bi Krupa u 89. minuti poravnala rezultat na 1:1, strijelac je bio Milanović, što se ispostavilo i konačnim ishodom ovog meča.

Izvor: YouTube/ NK Široki Brijeg

Izvor: YouTube/ NK Široki Brijeg

 

Vitez – Radnik Bijeljina 0:0

Foto: Facebook/ NK Vitez

U Vitezu su u okviru ovog premijerligaškog kola snage odmjerili ustoimeni domaćin i Radnik iz Bijeljine.

Susret se završio bez pogodaka, što definitivno više pogoduje gostima iz Bijeljine, koji su zahvaljujući jednim osvojenom bodu iz ovog duela ostvarili svoj ovosezonski cilj, odnosno, izborili plasman ligu za prvaka Premijer lige BiH.

 

Nakon ovog kola, liga se dijeli za prvaka i za opstanak, odnosno, u Ligi za prvaka će se takmičiti mostarski Zrinjski, sarajevski Željezničar, Široki Brijeg, Sarajevo, Krupa i bijeljinski Radnik, dok će u Ligi za opstanak igrati Mladost Doboj-Kakanj, banjalučki Borac, GOŠK iz Gabele, tuzlanska Sloboda, zenički Čelik i Vitez.

 

Tabela nakon regularnog toka sezone u okviru Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *