18/05/2024

Večeras su odigrana dva uzvratna susreta osmine finala ovosezonske Lige Evropskih prvaka, dueli u engleskom Manchesteru između Manchester Uniteda i španske Seville, i u italijanskom Rimu između Rome i Shakhtara iz Donetska.

 

Manchester United (Engleska) – Sevilla (Španija) 1:2

Nakon prvog susreta između Manchester Uniteda i Seville, koji je sa, dakle, obrnutim domaćinstvom ovih rivala odigran u Španiji, i koji je završen nepopularnim rezultatom 0:0, večeras je u Engleskoj na meču ovih timova bilo golova.

Susret u Manchesteru je ponudio zanimljiv nogomet i tri pogotka, dva u mreži Manchester Uniteda i jedan u mreži Seville, zahvaljujući čemu je španski tim ukupnim rezultatom 2:1 izborio nastup u četvrtfinalu ovosezonskog najjačeg evropskog klupskog nogometnog takmičenja.

https://www.youtube.com/watch?v=INx9JndboPU

Izvor: YouTube

 

Roma (Italija) – Shakhtar Donetsk (Ukrajina) 1:0

Nakon prvog susreta osmine finala ovosezonske Lige prvaka između Rome i Shakhtara koji je odigran u Ukrajini, i koji su nogometaši Shakhtara riješili u svoju korist rezultatom 2:1, večeras je u uzvratnom meču ovih rivala odigranom u Rimu, viđena manje efikasna utakmica u odnosu na pomenutu u Donetsku.

Nogometaši Rome nadoknadili su rezultatski zaostatak iz prvog susreta, odnosno, savladali ukrajinski tim rezultatom 1:0, i zahvaljujući pravilu pogotka u gostima izborili plasman u četvrfinale Lige Evropskih prvaka za aktuelnu sezonu.

https://www.youtube.com/watch?v=aKhUW8FXKTU

Izvor: YouTube

 

Pored španske Seville i italijanske Rome, plasman među osam najboljih evropskih timova za ovu sezonu, podsjećanja radi, ostvarili su još i engleski timovi Manchester City i Liverpool, italijanski Juventus, i španski Real iz Madrida.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *