20/05/2024

Žrijeb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo za rukometaše koje će biti održano 2020. godine u Austriji, Norveškoj i Švedskoj, biće održan u Norveškoj, u Trondheimu, 12. aprila ove godine.

Reprezentacija BiH trenutno se nalaza na 19. poziciji evropskih rukometnih reprezentacija, a tu poziciju dijeli sa reprezentacijama Holandije i Portugala, što garantuje treću jakosnu skupinu prilikom žrijebanja.

Ipak, postoji mogućnost da se reprezentacija BiH nađe u drugoj jakosnoj grupi, s obzirom da će dvije od pomenute tri reprezentacije biti u drugom šeširu, a jedna će se naći u trećoj jakosnoj grupi, koja donosi dosta teži žrijeb.

Koje dvije od tri selekcije, dakle BiH, Portugal i Holandija, će imati mogućnost da budu u drugoj jakosnoj grupi, pokazaće predizvlačenje, kojim će se odabrati selekcija koja će biti prebačena u treću skupinu.

Sve četiri jakosne grupe:

I grupa: Francuska, Hrvatska, Njemačka, Danska, Slovenija, Bjelorusija, Mađarska, Makedonija;

II grupa: Rusija, Češka, Poljska, Island, Srbija, Crna Gora kao i dvije selekcije od sljedeće tri: BIH, Holandija, Portugal;

III grupa: Latvija, Litvanija, Švicarska, Slovačka, Ukrajina, Izrael, Turska i jedna od sljedećih selekcija: BiH, Holandija ili Portugal;

IV grupa: Finska, Belgija, Estonija, Grčka, Rumunija, Italija, Kosovo, Farska Ostrva;

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *