19/05/2024

Odigran je prvi polufinalni susret ovosezonskog Kupa BiH između premijerligaša sarajevskog Željezničara i tuzlanske Slobode.

 

Željezničar Sarajevo – Sloboda Tuzla 0:0

Stadion “Grbavica” je bio poprište vrlo zanimljivog prvog susreta polufinala ovosezonskog Kupa BiH između sarajevskog Željezničara i tuzlanske Slobode, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovaj sarajevski stadion i medijski popratila zanimljiv duel.

Susret na “Grbavici” počeo je opreznim igrom oba tima, što je i razumljivo, s obzirom na važnost samog susreta, a prvu priliku na utakmici imali su gosti u 14. minuti, Bekić je dobro šutirao sa 15-ak metara od gola, ali je čuvar mreže Željezničara, Kjosevski, dobro intervenisao i izbacio loptu.

Domaći prvu priliku na utakmici imaju u 20. minuti, kada Graovac sa 30-ak metara šutira, a lopta odlazi pored gola Slobode.

U 32. minuti nova prilika za Željezničar, Vranješ ubacuje, a Graovac glavom šutira u dobro postavljenog golmana Tuzlaka.

Nekoliko minuta kasnije, tačnije, u 37. minuti, ponovo dobra prilika za goste, Bekić je proigrao Todorovića koji šutira sa 20 metara, ali Kjosevski i ovaj put spašava gol domaćih, da bi u posljednjoj minuti prvog poluvremena priliku za vodstvo imali nogometaši Željezničara, Vranješ je šutirao iz slobodnog udarca, golman Slobode, Muminović, odbio loptu, a u gužvi ispred gola niko od domaćih igrača nije uspio šutirati.

Ova prilika za domaće bila je, ujedno i posljednja prilika u prvom dijelu igre, i na odmor se otišlo sa početnim rezultatom, bez pogodaka.

Drugo poluvrijeme počinje dobrom prilikom za Željezničar, konkretno, u 47. minuti nakon kornera lopta dolazi do Vranješa čiji udarac blokiraju defanzivci Slobode, te rezultat ostaje nepromijenjen, a ubrzo zatim dobru priliku za rezultatsku promijenu imaju i gosti, međutim, nakon izvedenog slobodnog udarca lopta odlazi malo pored gola Željezničara.

U 64. minuti domaći imaju najbolju priliku za vodstvo u dotadašnjem dijelu susreta, preciznije, nakon udarca Zakarića i odbrane golmana Slobode, Muminovića, lopta se odbila ispred gola gdje su potom dva igrača Željezničara šutirala, ali Muminović na gol-liniji hvata loptu.

Nedugo zatim, domaći ponovo prijete, Blagojević je u 74. minuti šutirao iz slobodnog udarca šutirao, a Muminović odbio u korner.

Naredna prilika na susretu bila je u izvedbi domaćih, Zajmović je u 84. minuti dobro šutirtao, ali lopta odlazi pored gola Slobode.

Posljednju priliku na susretu imali su nogometaši Željezničara, u sudijskoj nadoknadi susreta Graovac je probao sa distance, međutim, lopta je zatresla samo spoljni dio mreže golmana tuzlanskog tima.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, odnosno, ostalo je 0:0, što objema ekipama ostavlja nadu za plasman u finale ovosezonskog Kupa BiH.

Nada je revanš susret koji se igra za sedam dana u Tuzli, odnosno, 18. aprila na stadionu “Tušanj”, i gdje će obje ekipe morati odigrati bolju utakmicu u napadačkom smislu ukoliko žele izboriti plasman u finale najmasovnijeg klupskog takmičenja u BiH za ovu sezonu.

http://www.dailymotion.com/video/x6hnkn3

Izvor: Dailymotion

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *