20/05/2024

Nakon obavljenog izvlačenja za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020, u norveškom Trondheimu su održane radionice prema kvalifikacijskim grupama, a u cilju što bolje organizacije utakmica, navodi putem svoje zvanične stranice RS BiH.

„Imali smo radionicu koju je vodio generalni sekretar EHF, gospodin Martin Hausleitner. U radu su učestvovali predstavnici svih saveza iz grupe 5, i to: predstavnici Bjelorusije, Češke Republike, Finske i BiH“, rekla je Lejla Hairlahović, generalni sekretar RSBiH i dodala:

„Prvu domaću utakmicu imamo u oktobru kada nam dolazi Češka Republika, druga domaća utakmica je u aprilu kada dolazi Finska, a na kraju, u junu 2019. godine, dočekujemo Bjelorusiju. Bitno je naglasiti da u organizaciju moramo krenuti već sada, a zaista sam zadovoljna podrškom koju imamo od EHF.“

Bosna i Hercegovina se nalazi u grupi sa Bjelorusijom, Češkom Republikom i Finskom, a svoje mjesto na Evropskom prvenstvu će pokušati izboriti kroz kvalifikacijski ciklus koji počinje u oktobru ove godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *