19/04/2024

Odigrani su susreti šestog kola Lige za prvaka i Lige za opstanak Prve lige RS, a pored ostalih mečeva, naročito zanimljivo bilo je na stadionu u Istočnom Sarajevu, gdje su se sastali nekadašnji premijerligaš Slavija i aktuelni prvenstveni lider Zvijezda 09 Brgule.

 

Liga za prvaka Prve lige RS

 

Slavija Istočno Sarajevo – Zvijezda 09 Brgule 1:0

Skavija je na svom terenu ugostila aktuelnog prvenstvenog lidera Zviezdu 09 Brgule, a tim iz Etno sela “Stanišići” naposlijetku je došao do ubjedljive pobjede rezultatom 3:0, i faktički jednom nogom zakoračio prema plasmanu Premijer ligu BiH.

 

Pored susreta u Istočnom Sarajevu, u okviru Lige za prvaka Prve lige RS odigrana su i preostala dva duela, dueli u Janji gdje su se sastali Podrinje i Drina iz Zvornika, a susret je na kraju okončan bez pobijednika, i bez pogodaka, gdje su briljirali golmani oba tima, i gdje je čuvar mreže Drine, Marko Bogićević, proglašen za igrača utakmice, dok je u Derventi domaći Tekstilac prtrpio poraz od Rudara iz Prijedora rezulatom 2:1, čime su nogometaši iz Prijedora zadržali kakve takve šanse da po završetku aktuelne prvoligaške sezone izbore plasman u Premijer ligu BiH.

Izvor: YouTube/ NTV Arena

 

 

Tabela nakon šestog kola Lige za prvaka Prve lige RS:

 

Odigrana su i sva tri susreta šestog kola Lige za opstanak Prve lige RS, susreti u Gradiški, Mrkonjić Gradu i u Banjaluci.

 

Liga za opstanak Prve lige RS

 

U Gradiški su se sastali domaća Kozara i Napredak iz Donjeg Šepka, a susret je završen bez pobjednika, rezultatom 1:1, zatim, Mrkonjić Grad bio je poprište susreta između Slobode i Sloge iz Doboja, a i ovaj susret je završen bez pobjednika, rezultatom 1:1, dok je banjalučki Željezničar Sport Tim na svom terenu dočekao ekipu Sutjeske iz Foče i ubilježio pobjedu rezultatom 2:0.

Foto: Facebook/ FK Kozara Gradiška

 

Tabela nakon šestog kola Lige za opstanak Prve lige RS:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *