05/05/2024

Na sarajevskom stadionu “Grbavica” danas su zvanično počeli radovi na rekonstrukciji travnjaka koji je postavljen 1976. godine, i čija je vrijednost radova 1.216.000 KM.

Renoviranje travnjaka na “Grbavici” vršiće grčko-bugarska kompanija Hellasod/Greentech sa kojom je Željezničar danas i zvanično potpisao ugovor.

Na samom početku današnjih radova u ime NS/FS BiH bio je i Nihad Hodžić, koji je imao uvodnu riječ:

“Radi se o planskim aktivnostima ljudi iz Željezničara, kao što je poznato, utakmica s Belgijom morala se igrati na nekom drugom stadionu, no zahvaljujući aktivnosti Uprave FK Željezničar i izgradnji istočne tribine, osigurali su uslove za odigravanje utakmice”, – istakao je Nihad Hodžić, ekspert NS BiH za stadione te je dodao:

“Iz UEFA-e su istakli da je Grbavica najperspektivniji stadion u smislu podizanja na nivo stadiona treće kategorije. Nadam se da političari ovaj trenutak neće iskoristiti samo za slikanje, a predsjednik NS BiH Elvedin Begić osigurao je milion eura kroz saradnju s UEFA-om te će nakon ovog projekta uslijediti pokrivanje istočne tribine. Travnjak će biti gotov u septembru kada će naša reprezentacija ugostiti Sjevernu Irsku”.

Početku radova na postavljanju novog travnjaka stadiona “Grbavica” prisustvovala je i ekipa portala sportskevijesti.com, čiji je reporter zabilježio nekoliko video priloga.

U nastavku pogledajte ekskluzivni video prilog u režiji našeg portala o faktičkom početku radova na travnjaku “Grbavice”:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *