19/05/2024

Španski Real Madrid je u okviru finala ovosezonske Lige Evropskih prvaka koje se igralo u ukrajinskom Kijevu savladao engleski Liverpool, i na taj način osvojio treću uzastopnu titulu prvaka Evrope, a ukupno 13. u svojoj bogatoj klupskoj historiji.

 

Real Madrid (Španija) – Liverpool (Engleska) 3:1

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, a u nastavku susreta postignuta su čak četiri.

U 51. minuti golman Liverpoola, Loris Karius, napravio je kardinalnu pogrešku, želio je loptu baciti saigraču, međutim Karim Benzema iz madridskog Reala je postvaio nogu, lopta ga je pogodila i odskakutala u mrežu, za vodstvo Madriđana rezultatom 1:0 u tim trenucima.

Ipak, nekoliko minuta poslije, tačnije u 55. minuti, Liverpool je došao do rezultatskog poravnanja na 1:1, poslije kornera Sadio Mane je bio brži od golmana Reala, Keylora Navasa, i poslao je u gol.

Međutim, Real u 64. minuti odlučnim pogotkom koji je makazicama “režirao” Bale ponovo dolazi do vodstva, ovoga puta rezultatom 2:1, da bi isti igrač u minuti 89. šutirao sa 30-ak metara, a Kariusu je lopta prošla kroz ruke i ušla u gol.

Vodstvo Reala rezultatom 3:1 ispostavilo se i konačnim ishodom ovog susreta, nakon čega je uslijedila ceremonija dodijele pehara i priznanja objema ekipama.

https://www.youtube.com/watch?v=pEIdUrBUPcE

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *