17/05/2024

Premijerligaš Mladost iz doboj-Kaknja proteklu sezonu završio je u grupi Lige za opstanak Premijer lige BiH, što je za rukovodstvo ovog klu, kao i za navijače Mladosti, relativno neuspjeh, s obzirom na ambicije uoči početka nedavno završene sezone.

Sezona za Mladost je, dakle, zavšena, a iz ovog kluba već se okreću planovima za novu, i povodom toga predsjednik ovog kluba, Mensur Mušija, u izjavi za medije, preciznije, u izjavi za Red magazin, nagovijestio je šta u ovom premijerligašu imaju u planu za narednu  takmičarsku sezonu, koja počinje za nešto više od jednog mjeseca.

Naime, Mušija je najavio da će Mladost, što se igračkog kadra za narednu sezonu tiče, poseban akcenat staviti na dovođenje mlađih i perspektivnih nogometaša, koji bi prema njegovom mišljenju, uz one iskusnije koje će ovaj klub pokušati zadržati, trebali biti rješenje u nastojanjima da se napravi iskorak i izbori plasman u Ligu za prvaka Premijer lige BiH.

Nadalje je Mušija otkrio planove Mladosti vezano za infrastrukturu, odnsono, najavio je da će Mladost ove 2018. godine, uz pomoć lokalnih vlasti, izvršiti radove na natkrivanju tribine stadiona “MGM Farm Arena”, te da će nakon toga klub postaviti i reflektorsku rasvjetu na svoj stadion.

Što se tiče šefa struke prvog tima, Mušija je naglasio da po se po tom pitanju neće ništa značajnije mijenjati u odnosu na prethodu sezonu, te da će tu fukciju obnašati trener Nermin Šabić sa svojim stručnim štabom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *