17/05/2024

Odgovorni ljudi u Fudbalskom Klubu Željezničar, prema našim saznanjima, angažovaće 27-godišnjeg nogometaša, po vokaciji napadača, Sulejmana Krpića, inače, donedavnog člana iranskog kluba Tractor Sazi.

Naime, klub sa “Grbavice” bi dovođenjem ovog nekadašnjeg igrača, između ostalog, bosanskohercegovačkog premijerligaša tuzlanske Slobode i švedskog AIK-a iz Stockholma, dobio dosta toga u napadačkom segmentu svog tima, s obzirom da se prethodnoj sezoni upravo na tim pozicijama osjetio najveći limit u sarajevskom premijerligašu.

Podsjećanja radi, mi sa portala sportskevijesti.com nedavno smo, tokom konferencije za medije ovog kluba, konstatovali nedostatak klasičnog napadača u rosteru Željezničara, i podvukli takvu situaciju kao veliki problem u predstojećim evropskim nastupima ovog kluba, s obzirom da smo, kao što je slučaj i sa nastupima ostalih premijerligaša, redovno pratili nastupe i sarajevskog Željezničara u protekloj sezoni.

Krpić je, inače, početkom ove godine iz tuzlanske Slobode prešao u redove iranskog kluba Tractor Sazi, odakle dolazi u sarajevski Željezničar, s kojim će potpisati ugovor na dvije godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *