03/06/2024

U sklopu manifestacije “Novogradski dani 2018” održan je jučer na Nogometnom terenu “Dobrinja”, terenu o kojem je portal sportskevijesti.com u nekoliko navrata navodio kako ima potencijal za ozbiljne stvari, Memorijalni nogometni turnir u znak sjećanja na poginule građane sarajevskog naselja Dobrinja na “Bajramskom turniru” održanom, u BiH ratne, 1993. godine, navodi zvanična stranica Općine Novi Grad Sarajevo.

Prema navodu istog izvora, turnir je otvorio pomoćnik načelnika Službe za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo, te zamjenik predsjednika Organizacionog odbora ovogodišnjih Novogradskih dana Tajib Delalić.

“Zahvaljujem se djeci, trenerima i roditeljima koji su prepoznali ovaj datum i u znak sjećanja na istinske heroje rata danas održavaju ovaj turnir. Igrate u čast onih koji su bili heroji i ja vidim da upravo tako – časno i pošteno i vi danas igrate utakmice”, kazao je Delalić na otvaranju turnira.

Ovogodišnji turnir okupio je oko 200 djece u 16 ekipa. Predsjednik FK Dobrinja Alen Nogo podsjetio je da je ovo druga godina zaredom da se organizuje Memorijalni turnir. “Želja nam je bilo da djeca iz Novog Grada ali i šire imaju mjesto druženja i okupljanja. Potrudili smo se i dovesti teren u dobro stanje. Ostali su manji infrastrukturni radovi koje smo započeli i nadam se da ćemo ih i završiti kroz akciju „Budi dio Dobrinje“, kupovinu članskih kartica”, kazao je Nogo.

Takmičari su se natjecali u dvije kategorije 2008/2009 godišta i 2010/2011 i mlađa djeca.

U prvoj kategoriji 2008/2009 godišta najuspješnije ekipe su bile Bosna Union, SF Centar i NK Vareš.

U drugoj kategoriji 2010/2011 i mlađi najbolji su bili SF Centar, FK Olimpik i FK Dobrinja.

Za najbolje golmane proglašeni su Edin Vreto i Spona Anur, a za najbolje strijelce Adin Elezović i Ajnur Karić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *