18/05/2024

Povodom nedavnih medijskih istupa predsjednika premijerligaša FK Sloboda Tuzla, Senada Mujkanovića, vezano za njegovo nedozvoljavanje mogućnosti da premijerligaš FK Sloga Simin Han svoje prvenstvene premijerligaške mečeve igra na stadionu “Tušanj” u Tuzli, otvorenim pismom upućenim gradonačelniku Grada Tuzla, Jasminu Imamoviću, obratio se predsjednik Skupštine FK Sloga Simin Han, Munib Subašić, koje u cjelosti prenosimo:

„ Poštovani Gradonačelniče, molim Vas da se uključite u rješavanje problema oko stadiona Tušanj. JU Gradski stadion Tušanj pripada svim građanima Tuzle, a ne gospodinu Senadu Mujkanoviću.

Mi iz FK Sloga i građani MZ Simin Han i ostali normalni građani Tuzle ikoristićemo sva zakonska sredstva u zaštiti svojih prava. Molim Vas da organizujete zajednički sastanak predstavnika klubova Sloga, Sloboda i odgovornih iz JU, u cilju iznalaženja rješenja problema.

Ukoliko ne bude razumijevanja za rješenje problema već od ponedjeljka, i svaki naredni dan, možete očekivati mirne građanske proteste ispred zgrade Gradske uprave. Na ovim protestima će biti minimalno 3-4000 građana Tuzle, od čega najmanje 500 djece iz kluba, kojoj se uskraćuje osnovno građansko pravo, tj. ravnopravnost sa drugim građanima Tuzle.

Ovaj neprimjereni potez gospodina Mujkanovića mogao bi se porediti sa postupkom kao kad bi grupa neodgovornih građana Simin Han blokirala imovinu preduzeća “Tom Cat” sa sjedištem u Simin Hanu.

Mi stanovnici Simin Hana smatramo se ravnopravnim građanima Tuzle a ako neko smatra drugačije neka nam to javno kaže.

S poštovanjem, Predsjednik Skupštine kluba Zlatni ljiljan, koji se sa ostalim saborcima borio za slobodnu i građansku Tuzlu, Munib Subašić “.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *