29/04/2024

Odigrani su svi mečevi prvog kola  po grupama C i D na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

U okviru grupe C svoje susrete odigrali su Franacuska i Australija, te Peru i Danska, a reprezentacije Francuske i Danske ostvarile su pobjede.

 

Francuska – Australija 2:1 

Francuska je u okviru prvog kola grupe C Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji savladala Australiju rezultatom 2:1.

Francuzi su poveli rezulatopm 1:0 u 55. minuti susreta, i to nakon što je prvi put na Svjetskom prvenstvu korištena VAR tehnologija, odnosno, kada je Griezmann oboren u šesnaestercu Australije, a sudija je odlučio pregledati snimak sporne situacije i dosudio jedanaesterac, iz kojeg je, nadalje siguran bio upravo Griezmann.

Ipak, “Soccerosi” su izjednačili na 1:1 golom Jedinaka također iz penala nakon igranja rukom Umtitija, da bi pobjedu “Trikolorima” donio Pogba golom u 81. minuti susreta.

https://www.youtube.com/watch?v=DafQaOhM8Tw

 

 

Peru – Danska 0:1

Danska je u okviru prvog kola grupe C na Svjetskom prvenstvu u Rusiji bila bolja od Perua rezultatom 1:0.

Peruanci su u 45. minuti prvog poluvremena imali priliku doći do vodstva, kada je nakon korištenja VAR tehnologije u njihovu korist dosuđen jedanaesteracm koji, ipak, Peruanci nisu realizovali, odnosno, čitav gol promašio je Cueva.

U nastavku susreta “Vikinzi” su bili ti koji su došli do početnog vodstva, i ispostraviće se pobjede rezultatom 1:0, strijelac je u 59. minuti bio Poulsen.

https://www.youtube.com/watch?v=UQsHsOFsh0I

 

Aktuelna tabela grupe C Svjetskog prvenstva u Rusiji:

 

 

U okviru grupe D svoje susrete odigrali su Argentina i Island, te Hrvatska i Nigerija, a reprezentacija Hrvatske ostvarila je pobjedu, dok su Argentina i Island remizirali.

 

Argentina – Island 1:1

Argentina i Island su u svojoj premijernoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Rusiji podijelili bodove u okviru, dakle, prvog kola grupe D, rezultat je bio 1:1.

Argentina je povela golom Aguera u 19. minuti, a izjednačenje “Našim Sinovima” donio je Finnbogason u 23. minuti susreta.

U nastavku susreta Lionel Messi nije iskoristio jedanaesterac u korist “Gaučosa”, a do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, i ove reprezentacije u svom prvom zvaničnom susretu ikada, naposlijetku su podijelile bodove.

https://www.youtube.com/watch?v=f80OiEMyE80

 

Hrvatska – Nigerija 2:0

Reprezentacija Hrvatske pobjedom je otvorila nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a savladali su Nigeriju rezultatom 2:0.

Hrvatska je povela nakon autogola Nigerijca Etebea u 32. minuti, a prednost svojoj ekipi udvostručio je Modrić golom iz penala u 71. minuti susreta.

Do kraja susreta rezultat se više nije mijenjao i “Vatreni” su došli do veoma važne pobjede protiv “Super Orolova, odnosno, direktnog rivala u borbi za plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva.

https://www.youtube.com/watch?v=3P7az0E2tsk

 

Aktuelna tabela grupe D Svjetskog prvenstva u Rusiji:

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *