15/05/2024

Sutra zvanično počinje Premijer liga BiH za sezonu 2018/19, a jedan od mečeva prvog kola jeste i meč između Krupe i zeničkog Čelika.

Ipak, Zeničani će u ovom susretu biti deficitarni, s obzirom da će biti lišeni usluga šefa struke prvog tima, Adnana Örneka, koji neće moći sa klupe predvoditi ovaj tim, navodi portal sportzdk.ba.

Razlog tome je što je ovaj stručnjak stranac, te on ne može sjediti na klupi Čelika sve dok se ne potpiše reprogram poreskog duga, i sve dok se ne odblokiraju računi kluba iz Zenice, navodi isti, gore navedeni izvor.

Podsjećanja radi, ovo nije prvi ovakav slučaj vezano za Čelik, pošto je i ranije bila ista situacija sa trenerom Borisom Pavićem, koji je u dva navrata vodio Čelik, ali nikada nije sjedio na klupi na utakmicama.

Stoga će prema pisanju sportzdk.ba Zeničane sutra sa klupe predvoditi pomoćni treneri Asim Hrnjić i Nijaz Hrustanović, te službeni predstavnik Omar Tipura, koji je i prevodilac, tako da će vjerovatno on biti veza između trenera Örneka, koji će biti na tribinama, i stručnog štaba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *