27/04/2024

Odigrana su četiri susreta prvog kola nove sezone Premijer lige BiH, i to susreti u Gabeli, Krupi na Vrbasu, Doboj-Kaknju i u Tuzli, u susretima gdje su gosti zabilježili dvije pobjede, domaći su trijumfovali na jednom susretu, a jedan duel završen je neriješenim rezultatom.

 

GOŠK Gabela – Željezničar Sarajevo 0:1

Foto: Adem Ćatić/ 1921.ba

Na stadionu “Perica Pero Pavlović” u Gabeli danas su svoj susret prvog kola nove sezone Premijer lige BiH odigrali ekipe GOŠK-a i sarajevskog Željezničara, a gosti iz Sarajeva, i aktualni osvajači Kupa BiH, naposlijetku su iz Gabele odnijeli puni plijen.

Prvo poluvrijeme susreta u Gabeli okončano je bez pogodaka, da bi se u nastavku susreta, preciznije u 75. minuti dogodio i trenutak odluke, kada nogometaša Željezničara Zec pogađa za vodstvo svog tima od 1:0, što će se na kraju ispostaviti i konačnim ishodom ovog susreta.

https://www.dailymotion.com/video/x6ppy9q

https://www.dailymotion.com/video/x6pq07s

https://www.dailymotion.com/video/x6pq04w

 

Krupa – Čelik Zenica 3:1

Foto: Facebook/ FK Krupa

U Krupi na Vrbasu danas su vrlo efikasan susret prvog kola nove sezone Premijer lige BiH odigrali ekipe Krupe i Čelika iz Zenice, a domaći tim je naposlijetku došao do pobjede i veoma važna tri boda.

Domaći su bolje otvorili susret i već u 5. minuti pogotkom Makitana došli do vodstva od 1:0, a u 20. minuti pogotkom Koljića Krupa je imala i vodstvo od 2:0, i činilo se tada sigurnu pobjedu.

Ipak, Zeničani u 23. minuti pogotkom Dedića smanjuju vodstvo domaćih na 2:1, i ovom susretu vraćaju neizvijesnost.

Do kraja prvog poluvremena više nije bilo pogodaka, da bi u 71. minuti Koljić svojim drugim pogotkom riješio sve dileme oko pobjednika ovog susreta, odnosno, donio je svom timu vodstvo od 3:1, i ispostaviće se veoma važan trijumf i tri boda.

 

Mladost Doboj-Kakanj – Zvijezda 09 Etno selo “Stanišići” 0:0

Foto: kakanjlive.com

Doboj kod Kaknja bio je danas mjesto susreta prvog kola nove sezone Premijer lige BiH između domaće Mladosti i Zvijezde 09 iz Etno sela “Stanišići”, a susret je na kraju neriješenim rezultatom.

Prvo poluvrijeme ovog susreta završeno je bez pogodaka, a u drugom dijelu susreta Mladost je imala terensku inicijativu i stvorila brojne prilike preko Isakovića, Alihodžića, Mišića i Mujagića, međutim, rezultat se nije mijenjao i Mladost i Zvijezda su podijelili bodove, odigravši neriješeno, bez pogodaka.

 

Sloboda Tuzla – Zrinjski Mostar 0:1

Foto: Facebook/ FK Sloboda Tuzla

Na stadionu “Tušanj” u Tuzli danas/večeras su svoj susret prvog kola nove sezone Premijer lige BiH odigrali ekipe Sloboder i mostarskog Zrinjskog, a gosti iz Mostara i aktuelni prvaci BiH na kraju su se iz Tuzle vratili sa sva tri boda.

Mostarci su u Tuzli došli sa ciljem da dođu do pobjede i osvoje sva tri boda, a upravo to su nagovijestili u 31. minutu susreta kada Filipovioć pogađa mrežu Tuzlaka, za vodstvo svog tima rezultatom 1:0, i ujedno, za rezultat prvog dijela igre.

U nastavku susreta oba tima igrala su otvoreno, međutim, bez konkretne završnice, i samim tim bez neke veće opsanosti po jednog, odnosno, drugog golmana, i susret se na kraju završio rezultatom 1:0 u korist mostarskog premijerligaša.

https://www.dailymotion.com/video/x6pq57w

https://www.dailymotion.com/video/x6pqazt

https://www.dailymotion.com/video/x6pqb3e

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *