20/05/2024

Nekadašnji nogometni reprezentativac BiH, Adnan Zahirović, sutra će doći na završne pregovore za povratak u premijerligaša Čelika iz Zenice, gdje je i ranije u karijeri igrao, izjavio je nakon večerašnjeg treninga za FENA, trener zeničkog kluba Adnan Ornek.

Ovaj 30-godišnji centralni vezni igrač po vokaciji, koji je zenički Čelik napustio 2010. godine, stiže iz redova premijerligaša Mladosti iz Doboja kod Kaknja, a prethodno je u BiH igrao za sarajevski Željezničar.

– Zahirović je danas bio na razgovoru i mislim da ćemo se sutra, kada stiže i predsjednik Aydin Olgun, konačno i dogovoriti. Nismo odustali ni od beka Senada Karahmeta – kaže Ornek za FENA, te dodaje kako bi u naredna dva dana mogla biti poznata i sudbina aktuelnog napadača Čelika, jednog najboljih prošlosezonskih igrača ovog kluba, napadača Marina Jurine.

– Jurina je u završnim pregovorima s belgijskim Westerloom. Čeliku će, s obzirom da još godinu dana ima ugovor, pripasti određeno obeštećenje, dodaje Ornek.

Ornek također navodi i kako su u klubu prijavili četvoricu stranih igrača, te da se samo još čeka da se, nakon potpisa reprograma poreskog duga, deblokira klupski račun te za njih dobiju potrebne radne dozvole.

– Ne bih govorio o njihovim imenima, ali mogu reći da su igrači iz Nigerije, Gane i Senegala. Nažalost, zadnji vezni Armel Dacouri Bradji, koji je bio s nama na pripremama u Turskoj, svidio se i Adanasporu te neće doći u Čelik, kaže za FENA Ornek.

Naposlijetku dodaje kako ni on, kao stranac, još nije registriran pa stoga ni u nedjelju, u 20 sati i 30 minuta, neće voditi ekipu Čelika na domaćem terenu protiv sarajevskog Željezničara, u okviru drugog kola Premijer lige BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *