20/05/2024

U okviru drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrani su i preostali mečevi, mečevi u Sarajevu, Zenici, i u Mostaru.

 

Sarajevo – Mladost Doboj-Kakanj 4:0

U okviru drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, nogometaši FK Sarajevo dočekali su na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” ekipu Mladosti iz Doboj-Kaknja, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovaj stadion, i popratila vrlo zanimljiv nogometni duel.

Sarajevo je od početka susreta bio bolji tim na terenu, te su pristupom igri jasno dali na znanje u kojem bi smjeru ovaj duel mogao otići.

Popularni “Divovi sa Koševa” su uslijed bolje igre od svog rivala već u 22. minuti preko Tatara došli u vodstvo od 1:0, što je izazvalo oduševljenje navijača ovog tima.

Isti igrač je u 38. minuti svom timu donio i 2:0, što je već tada nagovijestilo i pobjednika ovog duela.

Nogometaši Mladosti u tim trenucima susreta nikako nisu imali način kako da organizovanije krenu prema naprijed i eventualno učine susret rezultatski neizvijesnijim.

Prvo poluvrijeme se i završilo tim rezultatom, odnosno, poprilično sigurnim vodstvom Sarajeva.

U nastavku susreta na 3:0 u korist Sarajeva povisio je Ševkija Resić u 77. minuti  utakmice.

Ipak, ni taj rezultat nije bio konačan, pošto je da Haris Handžić u posljednjoj minuti meča Sarajevu donio i 4:0, što se ispostavilo i konačnim ishodom ovog susreta.

Važno je napomenuti da je Sarajevo ovaj susret igralo sa dosta izmijenjenim sastavom u odnosu na neke ranije mečeve, međutim, ni to nije bio problem izabranicima Husrefa Musemića da dođu do tri nova boda.

https://www.dailymotion.com/video/x6qnl6l

https://www.dailymotion.com/video/x6qnlf4

https://www.dailymotion.com/video/x6qnlpu

 

Čelik Zenica – Željezničar Sarajevo 1:0

U atmosferi kakva već duže vrijeme nije vladala na stadionu “Bilino Polje” u Zenici, Čelik je u derbiju bivših prvaka BiH savladao Željezničar iz Sarajeva, što je itkako zadovoljilo apetite velikog broja navijača zeničkog kluba, koji su pohodili ovaj duel.

Prvo poluvrijeme završeno je bez pogodaka, ali sa dosta trke i dopadljive igre, da bi u nastavku susreta domaći pogotkom Dedića u 83. minuti došli do vodstva od 1:0, što je uzrokovalo veliko slavlje domaćih navijača.

Do kraja meča bilo je još šansi za neku novu rezultatsku promijenu, ali je ipak ostalo 1:0 u korist Zeničana, koji ovom pobjedom najavljuju bolju sezonu nego u nekim ranijim godinama.

 

 

Zrinjski Mostar – GOŠK Gabela 3:1

Foto: Facebook/ HŠK Zrinjski Mostar

Nogometaši Zrinjskog iz Mostara su u okviru drugog kola Premijer lige BiH na svom terenu zabilježili i drugu prvenstvenu pobjedu, ovaj put su “Plemići” savladali GOŠK iz Gabele.

Domaći Zrinjski ofanzivno je krenuo od samog početka i već u 14. minuti stiže do vodstva, kada nakon kornera za 1:0 pogađa Edin Rustemović, da bi Miloš Filipović u 20. minuti Zrinjskom donio i sigurnih 2:0, što je bio i rezultat sa kojim se otišlo na odmor.

Nakon deset minuta igre u nastavku susreta, domaći stižu i do trećeg gola, strijelac za 3:0 bio je Aćimović.

Ipak, GOŠK u 78. minuti preko Kulovića dolazi do pogotka i smanjuje vodstvo Mostaraca na 3:1, što će se kasnije ispostaviti konačnim ishodom ovog susreta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *