20/05/2024

Ugledna svjetska prezentacija koja se bavi tržišnim vrijednostima igrača i klubova, Transfermarkt, ažurirao je najnovije tržišne vrijednosti igrača i klubova širom svijeta, samim tim igrača i klubova u Premijer ligi BiH.

Tako je Premijer liga BiH dobila novog najvrijednijeg igrača, a u pitanju je mladi defanzivac FK Sarajevo, Nihad Mujakić, koji je, zanimljivo je, u prvi tim ovog premijerligaša ušao tek od prošle sezone, te  postao nezamjenjivi član prve postave sarajevskog kluba.

Naime, cijena ovog 20-godišnjaka je sada 750.000 eura dok je drugi najvrijedniji igrač Premijer lige BiH, golman sarajevskog Željezničara i povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Vedran Kjosevski, sa vrijednošću od 700.000 eura.

Dalje slijede Joachim Adukor iz FK Sarajevo, Nemanja Bilbija i Miloš Filipović iz HŠK Zrinjski Mostar, te Goran Zakarić iz FK Željezničar Sarajevo sa vrijednostima od po 600.000 eura.

Nakon njih slijedi plejada od nekoliko igrača čija je tržišna vrijednost nešto preko ili tačno pola miliona eura, odnosno, Dražen Bagarić iz Širokog Brijega, koji vrijedi 550.000 kao i Marin Galić iz mostarskog Zrinjskog, potom, Advan Kadušić i Ognjen Todorović, također, iz Zrinjskog, te Haris Hajdarević iz Željezničara sa vrijednostima od po 500.000 eura.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *