20/04/2024

Prije nekoliko dana zvanično se dogodila još jedna bruka sporta u Zenici, drugoligaš KF “Zenica City” ili bivši Rudar iz Zenice, ugašen je na 70. godišnjicu svoga postojanja, navode naše uvažene kolege sa Sportzdk.ba, i tako se potvrio crni scenario o kojem smo mi sa portala sportskevijesti.com nedavno pisali.

Naime, susret petog kola Druge lige FBiH – grupa Centar koji je trebao biti odigran u Vitkovićima između Azota i Zenica City nije odigran, a razlog tome je što Zeničani nisu uopšte ni doputovali na ovaj susret.

Uslijed ovakve situacije, jasno je da će Azot dobiti tri boda za “zelenim stolom”, dok će Zeničani biti kažnjeni oduzimaanjem bodova, a s obzirom da se klub u međuvremenu ugasio, sada će svi njihovi rezultati u ovoj sezoni biti obrisani.

“Svakako još jedna ružna i sramotna vijest iz Zenice, što je šamar za sve one koji rukovode sportom u gradu, ali i brojne privatnike, koji nisu željeli da preuzmu klub, koji ima dugu tradiciju, te je okupljao veliki broj djece u svojim omladinskim kategorijama. Zenica je tako pored Čelika, ostala na Nemili i Fortuni, koji imaju seniorske ekipe, dok u Zenici još postoje OFK ZSK Zenica, Tempo Sport, te ŠF “Sportino”, koji imaju omladinske selekcije.” – navodi se pored ostalog u sadržaju teksta portala Sportzdk.ba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *