19/05/2024

Proteklog vikenda odigrani su susreti šestog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Zapad, u kojima su na četiri od sedam mečeva slavili domaći timovi, dva susreta ovog kola su okončana neriješeno, dok su se gosti u ovom kolu radovali u jednom navratu.

Strijelci su u ovom kolu bili neraspoloženi, postigavši ukupno 14 pogotka na svim mečevima, od toga pet na meču u Vitezu, u visokoj pobjedi aktuelnog prvenstvenog lidera Viteza nad ekipom Podgrmeča iz Sanskog Mosta.

 

Krajina Cazin – Travnik 0:0

Foto: cazin.net

Vrlo zanimljiv derbi susret ovog kola odigran je i u Cazinu, gdje su Krajina i Travnik naposlijetku odigrali neriješeno 0:0, odnosno, oba tima nakon ovog kola na svom kontu imaju po jedan bod više.

 

 

Krajišnik Velika Kladuša – Rudar Han bila 1:1

Foto: Facebook/ NK Krajišnik Velika Kladuša

Jedan od zanimljivijih mečeva ovog kola odigran je u Velikoj Kladuši, gdje su domaći Krajišnik i Rudar iz Han Bile remizrali rezultatom 1:1, te su oba tima sa po jednim bodom više na svom kontu ostala u gornjem dijelu prvenstvene tabele.

 

Borac Izačić – Brekovica 78 1:0

Derbi začelja u okviru ovog kola odigrali su Borac iz Izačića i Brekovica 78, a Borac je minimalnim trijumfom rezulatom 1:0 prepustio upravo Brekovici 78 prvenstveni “fenjer” te se primakao timovima iz sredine prvenstvene tabele.

 

Svi rezultati šestog kola Druge lige FBiH – grupa Zapad:

Tabela nakon šestog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Zapad:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *