20/05/2024

U okviru drugog kola ABA 2 lige, u Sarajevu su u dvorani na Grbavici snage odmjerili SPARS i Primorska Koer iz Slovenije.

 

SPARS Sarajevo – Primorska Koer (Slovenija) 54:69

Sarajevski SPARS ugostio je u okviru drugog kola ABA 2 lige ekipu slovenačku Primorsku iz Kopera, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je Grbavicu, i medijski popratila ovaj duel.

Prva četvrtina protekla je u dosta izjednačenoj košarcki, i niti jedan tim nije uspjevao napraviti neku ozbiljniju razliku, te je nakon prvih deset minuta susreta rezultat glasio 14:12 za goste iz Slovenije.

Kako je završila prva četvrtina, u takovom ritmu nastavljena je i druga, odnosno, igralo se uglavnom koš za koš, i na odmor se otišlo pri rezulatu 29:27 za Primorsku.

U drugom poluvremenu potpuni drugi scenario, Primorska je povećavala rezulatsku prednost, dok je Spars trošio napade promašajima sa vanjskih pozicija, i nakon tri četvrtine susreta rezultat je glasio 49:42 za Slovence.

U posljednjoj, četvrtoj, četvrtini gosti su potpuno zagospodarili terenom, najprije zahvaljujući inspirisanom Marku Jagodić Kuridži, čovjeku koji je svojevremeno s Cibonom bio prvak ABA lige, i naposlijetku došli do ubjedljive pobjede rezultatom 69:54, što je Primorskoj druga pobjeda u isto toliko susreta ove sezone.

Kod pobjedničkog tima najefikasniji je bio Jagodić Kuridža sa 24 koša, dok je kod poraženog domaćina bolji od ostalih bio Protić sa deset ubačenih koševa na ovom susretu.

 

Tabela nakon dva odigrana kola ABA 2 lige:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *