20/05/2024

U okviru četvrtog kola ABA 2 lige, u Sarajevu su u dvorani na Grbavici snage odmjerili SPARS i aktualni prvak BiH, Zrinjski iz Mostara.

 

SPARS Sarajevo – Zrinjski Mostar 75:73

Sarajevski SPARS ugostio je u okviru četvrtog kola ABA 2 lige ekipu aktualnog prvaka BiH, Zrinjski iz Mostara, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je Grbavicu, i medijski popratila ovaj duel.

Prvu četvrtinu bolje otvaraju gosti i prave prednost od 11 koševa, da bi do isteka prvih deset minuta igre domaći velikom serijom uspjeli da izjednače rezultat, ali su ipak na kraju gosti uspjeli da na prvu pauzu odu sa dva poena prednosti rezultatom 15:13.

U drugoj četvrtini vrlo slična situacija na terenu, gosti su pogodili nekoliko otvorenih šuteva, nakon kojih su uspjeli da stvore prednost od 13 koševa, ali ponovo domaći uzvvraćaju velikom serijom i na pauzu između dva poluvremena se otišlo pri rezultatu 37:36 u korist Zrinjskog.

Treći period ponovo gosti dolaze do prednosti od devet poena, ali se Sparsi ponovo vraćaju  i dolaze do rezultatskog priključka, te je nakon tri perioda igre stajalo 49:47 za Mostarce.

U četvrtoj četvrtini dosta izjednačena košarka, ovoga puta bez nekih velikih serija jednih ili drugih, a u vrlo dramatičnoj završnici susreta obje ekipe mogle su pobjede, međutim, naposlijetku se susret okončao neriješeno, rezultatom 61:61, te se pobjednik morao tražiti kroz produžetak.

U produžetku nešto bolja igra domaćih, koji su u jednom trenutku imali i šest koševa prednosti, ali se Zrinjski vration na zaostatak od dva koša, da bi SPARS ipak na kraju stigao do pobjede rezultatom 75:73, za veliko slavlje publike u Sarajevu.

Najbolji pojedinci u redovima pobjedničkog tima, odnosno kod domaćih, bili su Albijanić i Durmo, Albijanić je ubacio 16 koševa, a Durmo je ostvario učinak od 14 koševa i 11 skokova, dok je kod gostiju iz Mostara Todorović je postigao 18 koševa, te je ujedno bio i najefikasniji akter susreta.

SPARS je nakon nepotpunog četvrtog kola sada prvenstveni lider, dok je aktualni prvak BiH, Zrinjski, suprotno srajevskom timu, sada prvenstveni “fenjeraš”, odnosno, tim iz Mostara nalazi se na posljednjoj poziciji na prvenstvenoj tabeli.

 

Tabela ABA 2 Lige nakon nepotpunog četvrtog kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *