20/05/2024

U okviru šestog kola ABA 2 Lige košarkaši sarajevskog OKK SPARS ugostili su večeras u dvorani “Novo Sarajevo” na Grbavici ekipu srbijanskog KK Vršac.

 

SPARS Sarajevo (BiH) – Vršac (Srbija) 67:54

U Sarajevu su u okviru ABA 2 Lige snage odmjerili SPARS i srbijanski Vršac, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je dvoranu “Novo Sarajevo” i medijski popratila susret.

SPARS je bolje otvorio ovaj meč i prvu dionicu izabranici Marka Trbića riješili su u svoju korist rezultatom 16:11, odnosno, sa pet koševa prednosti.

U drugoj četvrtini domaći košarkaši su doslovno nastavili tamo gdje su stali u prvoj, te bili još i ubjedljiviji, i sa prednošću od šesnaest koševa, rezultatom 36:20, otišli na odmor.

Treća dionica ove utakmice dala je odgovor koji će tim naposlijetku izaći kao pobjednik, pošto je SPARS uoči posljednje četvrtine imao prednost rezultatom 57:36, prednost od devetnaest koševa.

U posljednjoj, četvrtoj, četvrtini ekipa Marka Trbića je bez većih problema, zapravo, tek privela meč kraju, i slavila konačnim rezultatom 67:54, te došla do nova dva prvenstvena boda, koja ih ostavljaju na liderskoj poziciji na tabeli.

U redovima pobjedničkog tima najefikasniji je bio Adin Vrabac sa 14 poena, te ujedno bio i najbolji igrač susreta, dok je kod poraženog tima Brkić imao 14 koševa, a Silađi 13, što je ipak bilo nedovoljno da se izbjegne relativno visok poraz.

 

Rezultati šestog kola ABA 2 Lige:

Tabela nakon šest kola ABA 2 Lige:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *