18/05/2024

Premijerligaš Sarajevo na zanimljiv način je najavio predstojeći prvenstveni vječiti gradski derbi sa Željezničarom pod sloganom “Pod bordo zastavom”.

“Fudbalski klub Sarajevo, tokom svih godina postojanja, ponosno je isticao činjenicu kako smo od prvog dana jedna velika porodica.

Kroz našu historiju, na koju se ponosimo i u godini kada slavimo 72. rođendan, sjećamo se svih  naših heroja, koji će ostati zauvijek upamćeni po ljubavi i  odanosti bordo boji.

Ponosimo se na sve one koji su ugradili sebe u našu tradiciju, koji su ostavljali i posljednje atome snage u bordo dresu.  Ponosimo se  i armijom navijača, koja je uz klub i kad ide dobro i loše.

Volimo bordo boju, volimo sve što je vezano za naš klub. Nikada ne znamo u kojem smjeru će se kotrljati naša lopta ali želja svih nas treba da je usmjeri na  jedan zajednički cilj – pobjedu.

Zato SVI, zajedno, stanimo na istu stranu, pod jednu zastavu, pod BORDO zastavu.  Zato SVI,  u subotu,  budite dio bordo porodice, budite vjetar u leđa igračima, koji će ostaviti srce na terenu, kada začuju huk sa tribina.

Potrebna nam je Vaša podrška!

Potrebna su nam Vaša grla i dlanovi! Vjerujemo da će sutra mnogi iz ove ekipe biti naši i vaši heroji!

Stanimo svi zajedno pod jednu zastavu, pod bordo zastavu!” – navodi se na zvaničnoj stranici FK Sarajevo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *