14/05/2024

Portal sportskevijesti.com nedavno je neslužbeno doznao kako se u sarajevskom premijerligašu Željezničaru, uslijed serije loših rezultata, pripremaju određene strukovne promjene, te da će ovaj klub ubrzo krenuti u potragu na novim šefom stručnog štaba.

Samo dan nakon naše najave takve mogućnosti, sa pozicije šefa struke FK Željezničar otišao je trener Milomir Odović, te je ta pozicija u ovom nekadašnjem prvaku BiH sada i zvanično upražnjena.

Mi sa portala sportskevijesti.com najavili smo, također, razgovore FK Željezničar sa trenerom Amarom Osimom oko preuzimanja pozicije šefa struke prvog tima ovog kluba, a stupili smo netom-potom i u kontakt sa samim Osimom, koji je, pri tome, odbio bilo šta reći po tom pitanju, odnosno, ništa nam nije niti potvrdio, ali niti negirao.

S obzirom na to da su protekla dvadeset i četiri sata od odlaska Odovića, portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je čelnike Fudbalskog kluba Željezničara, i potražio izvijesne odgovore na pitanja vezana za ovu temu.

Na upit portala Radiosarajevo.ba, shodno činjenici da se sada u široj javnosti Amar Osim spominje kao rješenje na poziciji šefa struke prvog tima FK Željezničar, o tome kakva je mogućnost njegovog ponovnog angažmana, iz Press službe FK Željezničar portal Radiosarajevo.ba je dobio odgovor, koji prenosimo u cjelosti:

„Kada je u pitanju izbor novog šefa stručnog štaba više informacija će biti poznato po završetku prvog dijela sezone. Što se tiče Amara Osima, na inicijativu rukovodstva FK Željezničar razgovori s njim oko povratka su obavljeni u nekoliko navrata, krajem 2017. godine te dva puta u tekućoj godini, ali dogovor nije postignut“ – navodi se u odgovoru Press službe FK Željezničar na upit portala Radiosarajevo.ba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *